Linda Hakeboom, Beau

Het waren heftige maanden voor Linda Hakeboom. De documentairemaakster kreeg zo'n jaar geleden te horen dat ze borstkanker heeft. Diverse chemo's en bestralingen later is ze er misschien nog niet vanaf, maar ze shinet wel alweer bij Beau.

Article continues after the ad

De presentatrice schoof aan omdat ze vanwege haar openhartige Instagram-berichten in de prijzen is gevallen bij de Best Social Media Awards. En dat ze indruk maakt, blijkt ook weer vanavond...

Groot trauma aan kort koppie

Ze plaatste afgelopen week voor het eerst weer een foto zonder pruik of hoedje, en dat is toch even wennen. "Ik ben deze week voor het eerst met mijn korte haar naar buiten", vertelt ze vanavond bij Beau. "Ik heb tot nu toe meer met mutsjes gelopen. Het was namelijk helemaal weg en op een gegeven moment groeit het dan een beetje terug, maar dat is heel raar haar. Ik begin het nu leuk te vinden." 

Emotioneel moment

Wel realiseert ze zich dat het niet zomaar een leuk kort kapsel is. "Het is geen kort koppie omdat ik zin had om kort te gaan. Er zit een heel groot trauma aan, en dat maakt het best heftig." Tegelijkertijd is het ook vrij emotioneel. "Ik zit hier zonder, en dat is best emotioneel en spannend", vertelt ze met een lach op haar gezicht. "Ik denk ook de hele dag dat mensen naar mij kijken, maar dan loop ik in het park en nobody cares." 


De vervolgbehandeling

Met haar stralende lach en de glinstertjes weer in haar ogen zou je haast denken dat ze op het laatst van haar behandeling is, maar helaas! Ondanks dit goede nieuws, is ze nog regelmatig in het ziekenhuis te vinden. "Ik moet nog een halfjaartje doorzetten en dan is het hopelijk weg", laat Linda vol optimisme weten. Dan kunnen we ons alleen maar bij Beau aansluiten: "Go for it!"

Complimenten om de oren

De kijkers van de dagelijkse talkshow willen na dit openhartige interview Linda nog een extra hart onder de riem steken. Lees hieronder de mooie reacties! 

Beau is deze week nog om 22:00 uur te zien op RTL4. Volgende week neemt Humberto zijn plaats over.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.