Boudewijn de Groot, Aysha

Beau van Erven Dorens had vanavond in zijn talkshow een bijzonder muzikaal duo te gast. Het waren Boudewijn de Groot met zijn kleindochter Aysha, die behoorlijk wat indruk maakten op de kijkers.

Article continues after the ad

De inmiddels 76-jarige hangt zijn microfoon voorgoed aan de wilgen terwijl zij pas aan het begin van haar carrière staat.

Toenemende onzekerheid

Dat eerste heeft wel wat toelichting nodig, want waarom stopt Boudewijn de Groot eigenlijk zo abrupt? "De onzekerheid werd steeds groter", gaf hij vanavond toe. "Het optreden heb ik altijd met een zekere tegenzin en onzekerheid gedaan. Hoe meer ervaring je hebt, betekent ook dat je zowel positieve als negatieve ervaringen hebt." En dat speelde hem parten. "Bij mij ging dat de overhand nemen. Ik werd steeds onzekerder door de negatieve ervaringen en gevoelens."

'Alweer Land van Maas en Waal' 

Daar kwam bij dat hij de lat voor zichzelf ook veel te hoog legde. "Iedere keer na aanloop van een nieuwe tour dacht ik: die vorige tour was zo goed. Wat moet ik in godsnaam doen dat het nog beter wordt?" En dat riep veel twijfels op bij de ervaren zanger. "Wat kan ik nu nog zingen dat mensen nog niet honderd keer hebben gehoord? Dat vinden mensen niet meer interessant", althans zo dacht hij. "Dat is niet zo, maar overtuig jezelf daar maar eens van."

Trotse opa

Deze problemen zijn voor zijn kleindochter Aysha nog niet aan de orde. Zij staat juist weer te springen om na corona het podium op te gaan met uiteraard haar opa in het tribune! "Ik kijk er naar, luister er naar en vind het prachtig", zegt Boudewijn met een trotse blik in zijn ogen.

Wegsmelten van familiemoment

Kijkers smolten helemaal weg bij dit prachtige moment tussen opa en zijn kleindochter, waar zelfs Peter R. de Vries bij wakker bleef. Lees hieronder enkele reacties!

Beau is iedere werkdag om 22.00 uur te zien op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.