Remko Vrijdag als Mark Rutte

Gisteren gaf Beau van Erven Dorens in zijn eigen talkshow alvast een voorproefje van het door hem gepresenteerde satirische programma RTL Exclusief. Kijkers kregen imitaties van Mark Rutte, Máxima en Johan Derksen voorgeschoteld en terwijl de een het fantastisch vond, wilde de ander juist zo snel mogelijk weer wegzappen!

Article continues after the ad

In RTL Exclusief kruipen comedians in de huid van BN'ers, die Beau dan in een talkshowsetting 'interviewt'. Het wordt afgewisseld met sketches en de show krijgt een Oudejaarsspecial als eerste aflevering. Maar gisteren zagen we in Beau alvast een voorproefje toen Martine Sandifort, Remko Vrijdag en Kasper van Kooten aanschoven om respectievelijk Máxima, Rutte en Derksen te spelen. En kijkers... zijn weer eens ouderwets verdeeld.

Kritische kijkers

Veel kijkers zaten met verbazing te kijken en spreken van "verschrikkelijk slechte tv". "Hier slaat Beau de plank wel een beetje mis toch?", vraagt iemand zich af. "Ik bedoel waar kijken we naar? Wat is RTL Exclusief?" Sommigen gaan nog een tikkie verder in hun afgunst. "Wat een droevige bedoeling. Op het sneue af."

 

Ook veel positiviteit

We brengen graag weer wat balance terug in the force, want het was heus niet alleen maar kommer en kwel in de comments. Velen vonden het gewoon erg knap. "Rutte wordt momenteel erg sterk nagedaan. Zeker als je moet improviseren", klinkt het in de reacties. "Magistraal en ronduit beangstigend goed." Sommige kijkers zijn er zelfs van overtuigd dat er een vleugje deep fake is gebruikt om deze imitaties tot leven te wekken. Dat lijkt overigens te kloppen, want RTL heeft het in het persbericht van deze show over "moderne technieken".


RTL Exclusief

Remko Vrijdag heeft wel ballen; zijn Rutte-imitatie werd jaren geleden volledig de grond ingeboord tijdens het Televizier Ring-gala. De live sneer van Chantal Janzen ben je waarschijnlijk niet vergeten. Maar goed, hij pakt de imitatie gewoon weer op! Naast imitaties van de drie hieronder, mag je in RTL Exclusief ook 'Martien Meiland', 'Youp van 't Hek' en 'Diederik Gommers' verwachten.


RTL Exclusief Eindejaarsspecial is op woensdag 30 december om 20:30 uur te zien op RTL 4. Vanaf 3 januari is Beau van Erven Dorens elke zondagavond te zien bij RTL 4 met RTL Exclusief.