Beau van Erven Dorens, Beau

De feestdagen komen eraan, maar niet iedereen zit gezellig aan het kerstdiner. Bij Beau zitten drie IC-verpleegkundigen aan tafel die sinds de eerste golf keihard aan het werk zijn. Ze deelden hun ervaringen van het afgelopen jaar, waarna Beau van Erven Dorens zijn tranen niet kon bedwingen.

Medewerkers Laurien, Sami en Christel werken al jaren op de IC. Christel draaide 8 nachtdiensten achter elkaar. Zij vertelde het heftige verhaal van een 62-jarige vrouw die aan de beademing moest.

‘Ze is uitgeput’

“Ze wou haar man nog even spreken om te zeggen hoeveel ze van hem en de kinderen houdt.” De patiënt kon moeilijk praten, dus Christel hielp haar. “Ze is uitgeput, dus ik zeg via de telefoon ‘je moet aan je kinderen vertellen dat ze van ze houdt’. De volgende nacht kom je dan weer werken en dan is ze er niet meer.” Toen brak Beau.

Article continues after the ad

Volhouden

Tijl Beckand is ook te gast en neemt het stokje even van hem over. “Na deze uitzending ben ik al tot 2 uur wakker. Maar jullie na zo’n dag, hoe raak je de dag kwijt?” Sami, die al 23 jaar op de afdeling werkt, zegt dat je er als medewerker professioneel mee om moet gaan. “Anders hou je het niet vol. Je moet het ook kunnen afsluiten.”

‘Vreet die kalkoen in maart maar op’

Aan Christel wordt wel eens gevraagd “is het dan echt zo heftig op de IC?”. “Ik denk dan begrijp het eens. Ja het is zo, het is ontzettend erg.” Ze begrijpt dat mensen klaar met deze periode zijn, “Ik ook, maar hou het nog even vol, doe nog even wat je moet doen.” Beau is het met haar eens. “Vreet die kalkoen in maart maar op”, zei hij met een zucht.

Eva Jinek komt begin januari weer terug. Maar vanaf 3 januari is Beau van Erven Dorens elke zondagavond te zien bij RTL 4 met RTL Exclusief. Zijn Eindejaarsspecial is op woensdag 30 december om 20:30 uur te zien op RTL 4.