Beau van Erven Dorens en Wim Hof

Wim 'The Iceman' Hof kreeg Beau van Erven Dorens gisteren zo ver om zijn bekende ijsbad-proef uit te voeren. De presentator ging, aan het einde van zijn eerste shows sinds maanden, halfnaakt in een ton vol ijsblokjes zitten én hield het zowaar 3,5 minuut vol! 

Article continues after the ad

Beau creëerde de afgelopen dagen al flink wat buzz rondom zijn nieuwe talkshow-seizoen. Hij kwam in promotie-interviews met een stel pittige uitspraken over collega's, waaronder Fidan Ekiz - die hij 'ijdel' noemde - en Linda de Mol, waar Beau absoluut niet bang van is. Het heeft (misschien wel) geholopen: Beau scoorde ruim 1 miljoen kijkers! Hij sloot zijn eerste succesvolle show ijskoud af.

Ice ice baby

Aan het einde van de show begeleidde The Iceman, die eerder in de show al 'ademhalingsoefeningen' gaf, Beau naar de steenkoude ton. De beproefde Wim Hof-methode is alom bekend, maar de RTL-presentator had het nog niet eerder gedaan. Gehuld in een panterbadjas liep hij naar buiten. "Ik haal er nog even wat ijsblokjes uit hoor", grapte hij tegen Wim. Maar even later moest 'ie er toch echt aan geloven. Onderdompelen maar! 


'Niet met televisie bezig zijn!'

Beau had het zichtbaar moeilijk, maar op een gegeven moment kwam hij in een soort trance. Misschien kwam het door Wims aanmoedigingen? "Niet met televisie bezig zijn. Jij kan dit", zei hij fel en duidelijk. Hij bleef na de benodigde tijd (3,5 minuut) zelfs nog even zitten om het RTL Nieuws met Anita Sara Nederlof aan te kondigen. Wat een bikkel! Kijkers gingen ondertussen helemaal los in de twitter-reacties.


Beau is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.