Aan spannende misdaadseries geen gebrek bij de BBC. Maar de detectivereeks Strike is geschreven door niemand minder dan Harry Potter-auteur J.K. Rowling!

Article continues after the ad

Topmodel

In de miniserie Strike: The Cuckoo's Calling volgen we de avonturen van Cormoran Strike (gespeeld door Tom Burke). Hij werkt als privédetective nadat hij zijn been verloor tijdens een militaire missie in Afghanistan. Een cliënt vraagt hem om de dood van zijn adoptiezus te onderzoeken: het topmodel Lula Landry. De officiële lezing is dat zij zelfmoord heeft gepleegd, maar Cormorans cliënt vermoedt dat zij is vermoord. Samen met zijn assistente gaat hij op onderzoek uit…

Pseudoniem

De serie is gebaseerd op het eerste deel in de boekenserie Strike van J.K. Rowling. Zij bracht The Cuckoo's Calling in 2013 uit onder het pseudoniem Robert Galbraith. Toen kort na publicatie bekend werd dat niemand minder dan de schrijfster van Harry Potter achter deze naam schuilging, steeg de roman naar de eerste plaats van de bestverkochte boeken op Amazon. Ook de vervolgen The Silkworm en Career of Evil zullen door de BBC tot een televisieserie worden bewerkt.

De eerste aflevering van de driedelige miniserie Strike: The Cuckoo’s Calling is om 22.05 te zien op BBC One.