Netflix heeft onze gebeden verhoord. Het streamingplatform brengt binnenkort de Britse megahit Bodyguard in je huiskamer!

Article continues after the ad

In Bodyguard speelt Richard Madden (Game Of Thrones) een getraumatiseerde oorlogsveteraan. Met wat geluk voorkomt hij een grote aanslag in het Verenigd Koninkrijk, en wordt hij gepromoveerd tot lijfwacht van de Secretary of Home Office, Julia Montague (Keeley Hawes).

Hoewel de twee elkaar niet uit kunnen staan, krijgen ze toch een relatie. Omdat de terroristische dreiging nog niet voorbij is, ontwikkelt zich een schimmig spel. Niemand is duidelijk over zijn motieven, en er lijkt een mol actief in de Britse antiterreureenheid.

Als je over de duvel spreekt...

Eerder deze week vertelden we al waarom elke serieliefhebber eigenlijk op de radar moet hebben. Dat Netflix de thriller over een maandje al uitbrengt scheelt veel gedoe met de BBC iPlayer!

Netflix was al sinds het begin als co-producent bij de serie betrokken (net als bij bijvoorbeeld The Last Kingdom). Netflix heeft hierdoor het recht om de serie buiten Groot-Brittannië en Ierland beschikbaar te maken. Aangezien Bodyguard een enorme hit is bij de Britten, laat Netflix er geen gras over groeien.

Bodyguard is vanaf 24 oktober via Netflix te zien.