Jacob in BB Vol Liefde

Heel veel kijkers konden eerder deze zomer genieten van RTL 4's nieuwe datinghit B&B Vol Liefde. Jacob was één van de Nederlanders die de deuren van zijn buitenlandse B&B opengooide voor de liefde. Het liep alleen uit op één grote mislukking en nu haalt hij uit naar RTL...

Article continues after the ad

Nederlanders Monica, Jennie, Anita en Segrun bleken absoluut geen match met Jacob. Hun verblijf in zijn mega-villa in Portugal - ze konden ook niet weg vanwege toen geldende quarantaineregels - werd met de dag ongemakkelijker. Ook Jacob zelf zag het totaal niet zitten: hij vond de dames doodsaai. Alle drama is nog niet voorbij, weken na de laatste uitzending. Jacob spuwt in weekblad Weekend zijn gal op RTL.

'Marteling'

"Het was een marteling om dit uit te zitten", zegt hij over het hele avontuur met de dames. "Ik kon niks leuks met ze doen, dat wilden ze niet. Ze zeiden: 'Wij hebben voor jou gekozen, omdat je een mooi huis hebt met luxe en dát is wat we dan ook willen'. Dus ik dacht gelijk: zij hebben nooit voor mij gekozen maar voor mijn huis." Dat kwam als een "schok", blikt hij terug.

Jacob in B&B Vol Liefde

Jacob wilde andere vrouwen

De B&B-houder claimt dat hij na die uitspraken bij RTL aanklopte om te kijken of er nieuwe dames konden komen, maar tot grote verbazing zei RTL dat dat niet kon, stelt Jacob. Hij vermoedt dat kijkcijfers belangrijker waren dan zijn belangen. "RTL heeft dames laten opdraven die niet mijn types waren, en ik ben zwaar teleurgesteld dat ik door die vier twee weken lang in mijn eigen huis ben gepest." Pikant detail: één van Jacobs dates, Segrun, zegt iets heel anders: volgens haar belazerde Jacob juist de boel en deed-ie alleen maar mee om zijn villa te promoten. 

Het hele interview met Jacob lees je nu in de Weekend. Meer B&B Vol Liefde? Wij interviewden B&B-houder Vincent, die uitlegt waarom het niets werd met zijn Monique.