Australiër is een jaar bezig geweest met bouwen

Locatiescouts voor een eventuele tweede Lego Batman-film hoeven niet verder te zoeken: mocht de bouwsteentjes-versie van de vleermuisman een vervolg krijgen, dan kunnen ze dat mooi opnemen in het twee meter hoge Wayne Manor van de Australische Lego-gek Brent Waller.

Met zijn eigen bedrijf Waller Customs maak Brent de Bouwer aangepaste versies van Lego-poppetjes, met toestemming van de Deense speelgoedfabrikant. Waller heeft er een jaar over gedaan om dit gigantische Lego-landhuis te bouwen.  

Batcave van drie verdiepingen

Onderstaand YouTube-filmpje neemt je mee naar alle zalen van dit kolossale Lego-bouwwerk. Het clipje duurt maar liefs zes minuten, omdat dit Lego-kasteel zo reusachtig is. De Batcave bestaat uit maar liefst drie verdiepingen, waaronder eentje speciaal voor alle voertuigen.

Bad guys in de Batcave

Alle Batman-schurken duiken ook in de Batcave op, van de Joker en Harley Quinn tot aan the Riddler, van Mr. Freeze tot Bane. Het is niet duidelijk of deze Batcave ook fungeert als een soort Arkham Asylum, de bajes van Gotham waar alle superschurken zitten opgesloten. Of hebben alle bad guys gewoon de grot ingepikt?

Ghosbusters en Gotham mash-up

Het enorme Lego Batman-landhuis is gebouwd voor de BrisBricks Strathpine Lego-Expo die dit weekend in Brisbane gehouden wordt. Een aantal jaar geleden had Bat-bouwmeester Brent voor deze beurs ook al de Ghostbusters kazerne en een stuk Gotham nagemaakt, in dit filmpje te zien vanaf 01:31.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.