Het Amerikaanse tv-station NBC heeft een aflevering van de serie Powerless online gezet. Daarin is de onlangs overleden Adam West, die in de jaren zestig de hoofdrol in de tv-serie Batman speelde, te zien. Bekijk ‘m hier!

Article continues after the ad

Powerless

Powerless speelt zich af in één van de slechtste verzekeringsmaatschappijen van Amerika, met de twist dat het zich afspeelt in het universum van de DC Comics, een plek waar alle superhelden en superboeven zich hebben verzameld. De show volgt personen zonder superkrachten in een wereld van superhelden en schurken.

Van de buis gehaald

De serie werd vanaf februari uitgezonden, maar na tegenvallende kijkcijfers verdween Powerless vroegtijdig van de buis. De laatste drie afleveringen van het eerste seizoen werden nooit uitgezonden, waaronder die met Adam West. 

Win, Luthor, Draw

In de aflevering is West te zien als een grootindustrieel die een zakelijk probleem van een van zijn bedrijven moet oplossen. Hij wil het bedrijf uiteindelijk verkopen aan LexCorp, het concern van superboef Lex Luthor. Aan het eind van de aflevering parodieert West Batman, de serie waarmee hij in de jaren zestig furore maakte.

Eerbetoon

Als eerbetoon aan de begin juni overleden West heeft NBC de aflevering op YouTube gezet. Adam West overleed aan de ziekte leukemie. Hij werd 88 jaar. In de serie speelden Vanessa Hudgens, Danny Pudi, Alan Tudyk, en Marc McClure (bekend als Jimmy Olsen in oude Batman-series) had een cameo.