Bassie en Adriaan, oftewel broers Bas en Aad van Toor, komen binnenkort allebei met een boek over hun leven en hun carrière. Dat heeft hun zakelijk vertegenwoordiger donderdag laten weten.

Article continues after the ad

Boek Adriaan

Het boek van Aad van Toor heet ‘Moe ik kan een salto’ en is een autobiografie waarin de 75-jarige acrobaat terugblikt op de hoogte- en dieptepunten in zijn leven.

Boek Bassie

Het boek van Bas van Toor (81) is meer een bundeling van eerdere columns en anekdotes die de clown al schreef voor diverse podia. Van Toor heeft al jarenlang een vaste rubriek in de Vlaardingen Courant. Dit boek, dat half juli moet verschijnen, heeft nog geen titel. ‘Moe ik kan een salto’ moet eind juni uitkomen.

Tentoonstelling

De presentatie van de twee boeken valt samen met de grote overzichtsexpositie van het tweetal die deze zomer te zien is in Theater Flamingo in Vlaardingen. De tentoonstelling toont honderden spullen uit het rijke televisie- en circusverleden van het succesvolle duo: van de kroon tot Robin de robot, van het masker van de plaaggeest tot de beroemde vrolijke caravan.