Bassie en Adriaan
Bassie en Adriaan

Na het succes van de grote Bassie en Adriaan-tentoonstelling die vorig jaar zomer in Vlaardingen gehouden werd, wil de gemeente een stap verder: Vlaardingen wil een heus Bassie en Adriaan-pretpark voor haar twee beroemdste inwoners. De lokale partij ONS Vlaardingen heeft vandaag bekend gemaakt bezig te zijn met een plan voor een attractiepark rond de geliefde Clown en Acrobaat. Die zijn hierover al ingelicht, en ze zouden erg enthousiast zijn.

 

Vlaardingen op de kaart

ONS Vlaardingen-Fractievoorzitter Ron Boers gaf de scoop over de komst van het pretpark aan De Telegraaf: “Vlaardingen heeft meer publiekstrekkers nodig”, zo laat de voorzitter van de grootste partij van Vlaardingen weten aan de krant van Wakker Nederland. “En wie kan beter publiek trekken dan deze twee Vlaardingse iconen? Met een Bassie & Adriaan-themapark kunnen we Vlaardingen in één keer op de kaart zetten!”

Article continues after the ad

 

“In België tik je wat goedkope attracties op de kop”

Het pretpark moet verrijzen op het al tien jaar braakliggende Shell-sportpark. Raadslid Tim Thiel lijkt het uit de grond stampen van een pretpark misschien een beetje te onderschatten: “Je maakt een paar poppen geïnspireerd op de tekeningen uit de stripboeken van Bassie en Adriaan. In België tik je wat goedkope attracties op de kop. Het prachtige gebouw wat nog op het terrein staat, kan dienen als restaurant en de inpandige gymzaal als circustent”, aldus de lokale politicus die denkt zich er met een Jantje-van-L̶e̶i̶d̶e̶n̶ Vlaardingen vanaf te kunnen maken. “Het belangrijkste is een goed thema, en dat hebben we.”

 

Onverminderd populair

Ook al is Adriaan al jarenlang met pensioen en heeft ook Bassie onlangs de clownsneus erbij neergelegd, toch is het duo nog steeds onverminderd populair bij jong en oud. Zo is er dit jaar nog een petitie opgestart om oude afleveringen op Netflix te krijgen, en vond er in mei een heuse Bassie en Adriaan-bioscoopmarathon plaats. Op YouTube zijn de clown en de acrobaat al meer dan 50 miljoen keer bekeken. Een pretpark rond deze kindervrienden lijkt dan ook een gegarandeerd succes. Het is nog niet bekend wanneer het attractiepark er moet komen. ONS Vlaardingen gaat de komende maanden eerst de plannen concretiseren en investeerders zoeken. De meningen op Twitter lijken vooralsnog verdeeld: