Sharon Stone in Basic Instinct

De autobiografie van actrice Sharon Stone (The Beauty of Living Twice) verschijnt binnenkort. De wereldster vertelt eindelijk het verhaal van díe beruchte scène in Basic Instinct.

Regisseur Paul Verhoeven gaf Sharon Stone haar eerste echte hoofdrol in Total Recall, en castte Stone uiteindelijk als de verleidelijke vamp Catherine Tramell. Basic Instinct was ontzettend controversieel, en dat kwam grotendeels door een scène waar Stones geslachtsdeel gedeeltelijk zichtbaar is.

Over deze wereldberoemde scène doen al jarenlang verschillende verhalen de ronde, en in haar autobiografie praat Stone er nog één keer over. “Iemand van de productie vroeg me om mijn slip uit te trekken, omdat het licht van de set de camera’s stoorde. Hij zei ook dat de scène zó gefilmd zou worden, dat er helemaal niks zichtbaar was.”

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

 

Sharon Stones Basic Instinct: meppen!

Tijdens de eerste screening van de film ontdekte Stone dat dit… niet helemáál waar was. Of eigenlijk: helemaal niet! “Ik zag die scène met mijn eigen vagina voor het eerst in een kamer vol wildvreemden! Ik maakte me vooraf niet druk, omdat mij verteld was dat er niets te zien zou zijn. Na de screening heb ik Paul Verhoeven een klap in zijn gezicht gegeven en heb ik meteen mijn advocaat gebeld.”

Meer dan een beetje gluren

Volgens Stone had ze het recht om de film te verbieden, hoewel Verhoeven dit stellig ontkende. “Ik heb er lang over nagedacht, maar ben er niet meer achteraan gegaan. Het paste goed bij de film en het personage, en… ik had het zelf gedaan.”

Paul Verhoeven heeft altijd volgehouden dat Stone deksels goed wist wat de bedoeling van de opnames was, maar volgens Sharon Stone is dit het enige juiste verhaal achter de beruchte scène. “Er gaan veel verhalen rond, maar neem van mij en mijn vagina aan dat ik de waarheid spreek. Heb je enig idee hoeveel mensen Basic Instinct hebben gezien? Het gaat een stuk verder dan even een beetje gluren!” We snappen inderdaad dat Sharon Stone tegenwoordig bekendstaat als iemand met wie het lastig werken is. Als je zó in het pak genaaid wordt, kijk je wel twee keer uit!

Meer Sharon Stone!

Het laatste wat we van Sharon Stone gezien hebben is haar rol in de Netflix-serie Ratched. Het horrordrama, dat is geïnspireerd door One Flew over the Cuckoo’s Nest, krijgt een tweede seizoen, maar Stones personage Lenore Osgood maakt het helaas niet meer mee…