Big Brother 2021

Het is inmiddels alweer 21 jaar geleden dat het eerste seizoen van Big Brother half Nederland aan de buis wist te kluisteren. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen kijken we hoe het met oud-deelnemers Bart Spring in ’t Veld en Sabine Wendel is!

Bart zou zich nooit meer aanmelden

Bart Spring in ’t Veld en Sabine Wendel waren nog slechts twintigers toen zij zich opgaven voor Big Brother. Ze vertellen aan De Stentor dat ze voorafgaand geen idee hadden van wat er zou gebeuren. Bart noemt het “heerlijk om daar met z’n allen in dat huis te zitten zonder radio, televisie, internet en telefoons”. Toch zou hij zich nu nooit meer aanmelden!

Bart en Sabine werden verliefd

In het eerste seizoen van Big Brother zagen we hoe Bart en Sabine verliefd op elkaar werden. “Die klik was er vrij snel”, aldus Bart. Hij vergelijkt de gevoelens met een “vakantieliefde”. Dat klinkt heerlijk, maar leverde ook wat ongemakkelijke momenten op… Sabine vertelt dat ze zich zo bewust waren van de camera’s dat ze hun eerste zoen steeds aan het uitstellen waren. Alleen op de infraroodcamera’s was ze niet beducht. Dankzij die camera’s kon heel Nederland zien wat er ’s nachts onder de dekens gebeurde…

Article continues after the ad

"Het voelde als aanranding"

Althans, dat dachten we! Sabine vertelt namelijk dat ze in de befaamde scène waarin we de dekens zagen bewegen helemaal geen seks heeft gehad met Bart: “De makers suggereerden dat door die scène met dat sigaretje erachteraan te monteren.” Sabine is daarom helemaal klaar met de scène: “Het klinkt heftig, maar het voelde als aanranding. Ik heb Endemol, de productiemaatschappij, gevraagd die beelden niet meer uit te zenden.’’

Nieuw seizoen Big Brother

In januari begint een nieuwe reeks van Big Brother. Bart is zeker van plan een paar afleveringen te gaan kijken. Ook Sabine is voorzichtig positief: “Hoe gaat dat straks als mensen honderd dagen zonder [hun mobieltjes en social media] moeten? Dat zou best interessant kunnen zijn.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RTL (@rtl.nl)

Big Brother zie je vanaf 4 januari 2021 op RTL5 en Videoland. De show wordt gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire.

Meer lezen over andere oud-deelnemers? We zochten laatst uit hoe het met een aantal van hen is!