Acteur Barry Atsma verloor net voor de kerstdagen zijn lieftallige broer Rimmert. In het AD blikt hij vandaag terug op deze heftige periode die met ups en downs ging.

Article continues after the ad

De gezondheid van zijn 53-jarige broer Rimmert begon bergafwaarts te gaan rond de eerste lockdown, een tijd waarin zijn broer stopte met eten en drinken en moest dealen met een longontsteking. "Het ging heel slecht met hem, waardoor ik acht dagen bij hem in het ziekenhuis ben geweest", blikt Barry nu terug. "Ik heb voor hem gezorgd, ben blijven slapen. Dat was heel bijzonder, en kon omdat ik vrij was door corona. Ook al was het spannend, het was ook echt quality time." 

Bijzondere levenslessen

Na de eerste lockdown leek het mentaal ietsje beter te gaan en de hoop op herstel werd groter, maar helaas mocht het niet zo zijn. Uiteindelijk was het namelijk het al gevreesde corona dat hem de das omdeed. "Afscheid moeten nemen van Rimmert is intens droevig, maar we koesteren de herinneringen aan zo veel mooie momenten met hem", vertelt de Klem-acteur. "Hij leerde me vele levenslessen; onvoorwaardelijk liefhebben, niet oordelen, je écht verbinden met de mensen om je heen en vol overgave plezier maken." 

 

Regenboog in donkere tijden

Ondanks deze periode rondom het afscheid en ook de zorgen om zijn ouders komen er hopelijk weer mooie tijden aan. Zijn vriendin Noortje staat namelijk bijna op knappen van zijn vierde kind! "De eerste paar maanden van 2021 ben ik vrij, ga ik de nieuwe baby verwelkomen en in alle rust genieten, want ik vermoed dat dit mijn laatste wordt." Wij kunnen voor hem en zijn gezin alleen maar hopen op mooiere tijden vol lichtpuntjes.