Tommy Lee Jones in de reclame voor Boss Coffee

We kennen Tommy Lee Jones als gevierd acteur, maar hij houdt er nóg een bloeiende carrière op na. Sinds 2006 is hij de hoofrolspeler in bizarre Japanse commercials!

In Lost in Translation speelt Bill Murray een uitgeblust acteur die geld verdient met het opnemen van vage commercials. Door de jaren heen hebben heel wat acteurs geschnabbeld in Japanse reclames, zoals bijvoorbeeld Arnold Schwarzenegger…

…en Bruce Willis!

De onbetwiste koning van de Japanse reclame is waarschijnlijk toch Tommy Lee Jones! Al vijftien jaar treedt hij op in de vreemdste commercials die ze kunnen bedenken. In de campagnes van Suntory Boss Coffee (uit blikjes) speelt hij een alien die onze planeet bestudeert.

Article continues after the ad

Een vermoeiende klus, dus dan kun je wel een energiedrankje gebruiken.

7. Tommy Lee Jones: call-boy-god

Tommy Lee Jones klust bij als entertainer in een damesclub, maar hij valt niet echt in de smaak. Voor straf gebruikt hij zijn telekinetische powers om een aardbei weg te schieten, én ontdekt hij dat Japan geweldige zonnebankstudio’s heeft!

6. Tommy Lee Jones: god van de zakenwereld

Jones moet een paar documenten naar een vergadering brengen en het is enorm belangrijk dat hij op tijd komt! Hij surft op een taxi en rent recht tegen een gevel op: geen muur is veilig voor Spaceman Jones.

5. Tommy Lee Jones: god van het uitgestreken gezicht

In de populaire entertainment/electronicawijk Akihabara helpt Tommy Lee Jones bij het belichten van een paar verklede tieners. Plotseling verplaatst de actie zich naar een restaurant, waar hij gevoerd wordt door een mevrouw met kattenoortjes. We hebben geen idee wat hier gebeurt en… Tommy Lee Jones volgens ons ook niet.

 
Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.
 

4. Tommy Lee Jones: bouwvakkersgod

Als alien op aarde (daar draait deze reclamecampagne om, blijkbaar) werkt Tommy Lee Jones als bouwvakker. Met de kracht van Suntory-koffie voorkomt hij een paar dodelijke ongelukken. Hij krijgt de eer om de laatste springlading aan te steken, waarna hij emotioneel feestviert.

3. Tommy Lee Jones: tafeltennisgod

Urenlang wordt undercover-alien Tommy Lee Jones rondgecommandeerd door één of andere bobo. Hij verbijt zijn ergernis totdat hij wordt uitgedaagd tot een potje tafeltennis. In één klap neemt hij wraak op zijn arrogante gast!

2. Tommy Lee Jones: onderwijsgod

Tommy Lee Jones heeft een nieuwe baan als leraar en de kinderen proberen meteen grapjes met hem uit te halen. Dankzij zijn bovenmenselijke kracht, natuurlijk overwicht én laser-ogen komt daar niets van terecht!

1. Tommy Lee Jones: god van de gewone man

In de geschiedenis van Japan zijn er talloze veldslagen gehouden tussen de legers van concurrerende krijgsheren. Jan met de pet mocht deze veldslagen uitvechten, en hij wordt gesymboliseerd door… Tommy Lee Jones. Net als zijn collega’s té moe zijn om te werken komt onze held voorbij met verfrissende koffie uit blik. Want: “De mensen die het vuile werk opknappen zijn het vaakst moe!”

Bijzondere projecten van celebs

Tommy Lee Jones is natuurlijk niet de enige Hollywood-ster die geweldige nevenfuncties heeft. Wat denk je van deze acteurs met een zangcarrière? En van deze andere bijzondere hobby’s die ze er soms op nahouden?