Netflix-serie The Irregulars

De straatkinderen uit The Irregulars zullen geen misdaden meer oplossen voor Netflix. Entertainmentwebsite Variety meldt dat de streamingdienst al na één seizoen de stekker uit de Sherlock Holmes-serie trekt.

De Netflix Original is net als BBC-hit Sherlock gebaseerd op de boeken van Arthur Conan Doyle, maar geeft wel een griezelige twist aan de klassieke verhalen. Een bende straatschoffies moet de bekende detective helpen met het oplossen van bovennatuurlijke misdaden in Victoriaans Londen.

Veel promotie

De annulering van The Irregulars is best een verrassing. Netflix gooide flink wat promotie tegen de spannende dramaserie aan en het werd in korte tijd erg populair. De serie ging 26 maart in première en stond zelfs een aantal weken in de Netflix Top 10. In een Amerikaanse streamingtoplijst bemachtigde het zelfs een plekje boven Marvel-hitserie The Falcon and the Winter Soldier.

Article continues after the ad

Netflix blijft annuleren

Netflix cancelt erop los, want dit is niet voor het eerst dat series worden geannuleerd na één seizoen. Eind 2020 besloot de streamingdienst ook te stoppen met YA-drama’s The Society en I Am Not Okay With This. Door corona liepen deze hitseries een tweede seizoen mis. Nu het volgende slachtoffer is gevallen in Netflix’ annuleringsfeestje moeten we snel weer op zoek naar een nieuwe verslaving. Misschien zijn deze Netflix-series iets voor jou?

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.