Vanavond zie je in de finale van Heel Holland Bakt wie zich de beste thuisbakker van Nederland mag noemen. Wordt het jury-oogappel Marjolein? ‘Bakker van het volk’ Hans? Of wordt outsider Gwenn de lachende derde?

Article continues after the ad

Hans

Hans behandelt het bakken van lekkernijen vanuit een technisch oogpunt, waardoor hij glansrijk de finale haalde. Hans won in drie afleveringen de titel Meesterbakker, en blijft altijd koel, zelfs als hij een taart jongleert!

Marjolein

De andere grote favoriet, Marjolein, is óók drievoudig Meesterbakker. Ze heeft de neiging om nogal in de stress te schieten, maar won wél de halve finale.

Gwenn

Door de strijd tussen Hans en Marjolein líjkt Gwenn een beetje ondergesneeuwd te raken. De geboren Fransman werkt inderdaad nogal met de Franse slag, en haalde met de hakken over de sloot de finale.

Natuurlijk is outsider Gwenn niet zo ver gekomen door te prutsen! Wie weet wat voor krachten het bereiken van de finale in hem losmaakt.

Leuk en aardig, die voorbeschouwingen, maar het is zoals Jeroen Pauw het eerder deze week zei. ‘Hans wint, en anders wint Marjolein, en als die niet wint, dan Gwenn. Zo zit het ongeveer!’

De finale van Heel Holland Bakt is vanaf 20:25 uur te zien op NPO1. Sinds kort is het mogelijk om je alvast aan te melden voor het nieuwe seizoen.

(Snelle) bakken

Ruik je liever de geur van benzine dan die van zoete gebakjes? Rond 21:00 uur begint de Grand Prix van de Verenigde Staten, met Max Verstappen. De coureur begint op de zestiende plaats, en ook hij moet dus flink aan de bak! Dat wordt vechten om de afstandsbediening.