De gevangenen van Litchfield Penitentiary zijn massaal overgeplaatst naar de ‘max security’-afdeling. Bij de zware criminelen is het gevangenisleven een stuk minder gemoedelijk!

Article continues after the ad

In het vijfde seizoen kwamen de vrouwen van Litchfield in opstand tegen het waardeloze bestuur van de gevangenis. Tijdens deze rebellie vielen er onbedoeld een paar doden en gewonden: de dames krijgen daar in het nieuwe seizoen de rekening van gepresenteerd... Die is niet mals!

Van de regen in de drup

De druk in de zwaarbeveiligde gevangenis is enorm. Enerzijds zijn de vrouwen hier een stuk gewelddadiger. Tegelijkertijd probeert het bestuur Piper (Taylor Schilling), Taystee (Michelle Brooks), Nicky (Natasha Lyonne) en Red (Kate Mulgrew) tegen elkaar uit te spelen. Houden de vriendschappen stand onder dreiging van een levenslange celstraf? Of kiezen de dames ervoor om hun eigen hachje te redden?

Opvallend is de afwezigheid van Piper’s verloofde Alex (Laura Prepon). In het verleden was ze niet altijd eerlijk tegen haar gevangenisvriendinnen, wat haar afwezigheid in ‘max security’ verdacht maakt. Of zet Netflix de kijkers bewust op het verkeerde been? En Stella (Ruby Rose) zat toch ook in de 'max'? Wellicht heeft ze nog een zuur appeltje met Piper te schillen!

We komen er op 27 juli: dan staat het zesde seizoen OITNB op Netflix. Alle dertien afleveringen zijn vanaf die dag te bekijken. Juli is sowieso een lekker maandje voor Netflix-abonnees!