Spring op je bezem, en vlieg als de wiedeweerga naar Hogwarts! In deze feature gaat de cast van Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald ‘back to school’!

Article continues after the ad

Het leeuwendeel van de immens populaire Harry Potter-films speelde zich af op Hogwarts School Of Witchcraft And Wizardy, en het instituut is zeker te zien in de sequel op Fantastic Beasts.

In de eerste Fantastic Beasts speelde Hogwarts geen rol van betekenis, maar in The Crimes Of Grindelwald verandert dit. Albus Dumbledore (Jude Law) doet zijn intrede, waardoor de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus natuurlijk ook te zien is.

Of Hogwarts lang te zien is in Fantastic Beasts 2 is nog niet bekend. In deze korte feature zien we in elk geval meerdere scènes, en Newt Scamander (Eddie Redmayne) heeft zelfs een schoolkostuum aan. Het lijkt dus om flashbacks te gaan, waarschijnlijk naar het incident waardoor Scamander van de school af werd gestuurd.

Dekselse Grindelwald

In Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald werken Dumbledore en Scamander samen om de kwade, geniale tovenaar Gellert Grindelwald (Johnny Depp) te vangen. Grindelwald is helemaal klaar met de mensheid en vindt dat magiërs het beste over deze simpele zielen moet heersen. 

Omdat Grindelwald veel medestanders vindt, dreigt de situatie totaal te escaleren; alle tovenaars ter wereld moeten bepalen aan welke kant zij staan. Voor Dumbledore is de situatie helemaal zwaar: door een mysterieus voorval is hij sterk met de kwade genius verbonden.

Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald draait vanaf 14 november in de bioscoop.