Na de eerste twee Guardians of the Galaxy films te hebben geregisseerd, werd James Gunn voor de derde productie de deur gewezen. Nu mag hij misschien toch weer in de stoel gaan zitten, hij is namelijk in gesprek voor de regie van Suicide Squad 2, aldus The Hollywood Reporter. Als ze hem bij Marvel niet willen, dan wel bij superheldenconcurrent DC!

Article continues after the ad

Het zou de eerste keer sinds zijn ontslag worden dat Gunn weer als regisseur aan het werk gaat. Al eerder werd bekend dat hij het script schrijft van de film en gaf hij aan plannen te hebben voor het introduceren van nieuwe personages. 

Ontslagen door tweets

In juli 2018 werd Gunn door Disney ontslagen naar aanleiding van tweets die hij zo’n tien jaar geleden had verstuurd. In een verklaring gaf Disney destijds uitleg voor het ontslag: "De beledigende houding en uitspraken op het Twitter-account van James zijn onverdedigbaar en stroken niet met de waarden van onze studio en daarom hebben we onze zakelijke relatie met hem verbroken"

Steun acteurs

Gunn heeft als antwoord hierop zijn ongepaste tweets verwijderd en zelfs een excuses-tweet geplaatst! Acteurs van Guardians of the Galaxy betuigden hun steun voor de regisseur door een open brief te delen. In de tussentijd heeft Gunn uiteraard niet stilgezeten. Het superheldengenre blijft hem lief, zo heeft hij meegewerkt aan de superheldenthriller Brightburn die vanaf 23 mei in de bioscoop draait.   

Suicide Squad 2 komt in augustus 2021 uit.