Babette van Veen en Joep Sertons

In Goede Tijden, Slechte Tijden vertrekken Anton Bouwhuis en Linda Dekker binnenkort naar een tropisch eiland. Deze verhuizing is niet tijdelijk: Babette van Veen en Joep Sertons hebben bekendgemaakt dat ze GTST definitief verlaten. Blij zijn ze er trouwens helemáál niet mee!

RTL Boulevard kreeg Babette van Veen en Joep Sertons voor de camera en het duo is ‘not amused’ door hun onverwachte vertrek. Vooral Babette heeft het moeilijk tijdens het interviewtje.

Volgens Sertons kwam het einde van de serie behoorlijk onverwacht. “Toen we het hoorden waren we toch wel enigszins in shock.” “Ja”, meldt Babette met een gezicht als een oorwurm, “en verdrietig.” Het duo had graag nog even langer in GTST willen zitten, maar volgens Sertons was het “niet onze keuze.”

Article continues after the ad

Babette van Veen, die als Linda Dekker zo’n beetje vergroeid is met Goede Tijden, Slechte Tijden, vindt de situatie toch wat pijnlijk. “De kans dat je er uitvliegt bestaat natuurlijk altijd. Ik doe dit al zo lang, ben er ook lang tussenuit geweest… Ik ben nog nooit ergens ontslagen: het is gewoon even slikken!”

GTST worstelde een tijd met dalende kijkcijfers. Na verschillende ingrepen heeft Nederlands populairste soap de weg naar boven weer gevonden. Volgens Van Veen was het proces behoorlijk heftig. “Er kwamen steeds koerswijzigingen en het was best een heftige tijd. Ik dacht: dat doen we met z’n allen, maar we deden het niet met z’n allen…”

 

Linda Dekker en Anton Bouwhuis sneuvelen

Volgens Sertons is de exit van Linda Dekker en Anton Bouwhuis een zakelijke. “Ze willen werken met een kleinere cast en met meer gastrollen. Dan kunnen de verhaallijnen sneller aangepast worden. Daarvoor moesten er mensen sneuvelen en dat waren Babette en ik.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

In RTL Boulevard werd nog gezegd dat ‘Linda en Anton niet dood zijn, dus dat er altijd de kans bestaat dat ze terug komen.’ De gezichten van Joep en Babette zeiden toch een beetje wat anders… Helaas! Linda en Anton vertrekken binnenkort naar Bonaire om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Eigenlijk niet eens zo gek, want er gebeuren wel veel vreemde dingen in Meerdijk.

Volgens RTL 'moeten sommige verhaallijnen en personages simpelweg afgerond worden, zo ook in dit geval.'