Jim en Jamai

Naar aanleiding van het Parkinson-lied De Muziek Gaat Altijd Door bezochten Jim Bakkum en Jamai Loman hun geliefde Idols-jurylid Jerney Kaagman. De oud-zangeres lijdt zelf aan de ziekte en werd hierdoor (onbewust) regelmatig bespot.

Over Jerney Kaagman werd in de Idols-jaren verschrikkelijk geroddeld, vanwege haar onderkoelde manier van spreken en het gebrek aan mimiek in haar gezicht. Iedereen dacht dat ze helemaal onder botox zat, maar in werkelijkheid had Kaagman toen al vroege verschijnselen van de ziekte van Parkinson.

Jim en Jamai, de eerste finalisten van Idols werden deze week benaderd door de verpleegster van Kaagman, omdat Jim meezingt op het Parkinson-lied De Muziek Gaat Altijd Door. Op Instagram deelt Bakkum het emotionele verhaal.

Article continues after the ad

“Ik was altijd gek op Jerney. Gekke, droge, lieve Jerney. Ik werd altijd boos als mensen haar belachelijk maakten om haar doen en laten. Er is zoveel over haar gezegd toen, maar wat niemand wist was dat ze destijds al leed aan een beginnend stadium van Parkinson. Wat bijzonder om haar weer te zien. Natuurlijk was het lastig om te zien wat voor diepe sporen die ziekte achterlaat, maar bovenal geweldig om met Jamai de vrouw te bezoeken met wie we op 15- en 16-jarige leeftijd begonnen zijn. We love Jerney!”

Onder de post vallen veel artiesten Jim, Jamai en Jerney bij. “Jerney Legend!”, zegt Ronnie Flex en Claudia de Breij reageert met “Wat lief!” William Rutten, Glennis Grace en Britt Dekker bedelven het trio onder hartjes.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Idols maakte in 2017 een comeback, maar door de concurrentie van o.a. The Voice of Holland had de nieuwe versie niet zo veel impact meer. Iedereen boven de 30 weet nog precies wie Jim, Jamai en bijvoorbeeld Hind zijn... Daarna wordt het een beetje schimmig.