'Joaquin, i'm sorry you couldn't be here tonight'

Soms schuurt, piept en kraakt een celebrity-interview zó erg, dat interviewer en ster het opgeven en alle remmen losgooien. We nemen je mee langs de meest ongemakkelijke en hilarische sterren-interviews.

Joaquin Phoenix

De nieuwe joker was in 2009 te gast bij David Letterman. Het was extreem ongemakkelijk. Phoenix - bijna onherkenbaar door een mega-baard - gaf korte antwoorden en oogde nogal nerveus. 'Joaquin, I'm sorry you couldn't be here tonight', grapte Letterman. Later gaf Phoenix toe dat hij een act opvoerde voor zijn comedy-mockumentary I'm Still Here.

Harrison Ford en Ryan Gosling

Ford en Gosling hadden in dit interview met This Morning-presentatrice Alison Hammond grote lol. Maar om wat eigenlijk? De goudeerlijke, ongemakkelijke stijl van Hammond zorgde ervoor dat de twee in de lach schoten. Hilarische tv!

Robert Downey Jr.

Iron Man-baas Robert Downey Jr. kreeg het in dit interview met Channel 4-presentator Krishnan Guru-Murthy Spaans benauwd. De interviewer bleef maar doorvragen over Downey's duistere drank- en drugsverleden - totdat Downey gewoon wegliep! 

Jeff Goldblum

Acteerlegende Jeff Goldblum en talkshowhost Conan O'Brien zijn een hilarische combinatie. De twee hebben een bepaalde chemie en dat levert gouden beelden op. Vaak ontsporen de interviews nogal en gaan ze eigenlijk nooit over de film die Golblum komt promoten. 

Nicolas Cage

Dit is de moeder aller ontspoorde interviews. Acteergod en cultheld Nicolas Cage strooit in talkshow Wogan met geld, maakt een doorgesnoven indruk en trekt zijn shirtje uit. Kijk en huiver! 

Jimmy Fallon en Nicole Kidman

Nicole Kidman vertelt in de Tonight Show van Jimmy Fallon over een awkward date die ze vroeger hadden. Nicole was vrij serieus en de jonge Jimmy wist duidelijk niet dat ze een oogje op hem had.

    

Bill Murray en Matt Damon

Graham Norton had al een keer een dronken Mark Wahlberg op zijn schoot maar Matt Damon, Bill Murray en Hugh Bonneville konden er ook wat van. De drie lagen door de champagne steeds in de slappe lach en er kwam niets van het interview terecht! 

Charlie Sheen

We konden allemaal 'meegenieten' van de meltdown van Charlie Sheen. In dit legendarische interview zegt hij allerlei wereldvreemde dingen maar "I'm bi-winning. I win here, I win there, now what?" spant de kroon. 

Jesse Eisenberg

Dit interview scoort door het plafond op onze ongemakkelijkheids-meter. Jesse Eisenberg is ronduit gemeen en hard tegen interviewster Romina Puga, die Eisenberg zichtbaar ook niet mag. Pijnlijk!

    

Tom Cruise

We sluiten af met een klassieker: Tom Cruise gedraagt zich als een blije baby in dit 'interview' met Oprah Winfrey. Hij springt zelfs op haar bank! Waarom? Geen idee! Het fragment is opgenomen met een aardappel, maar na al die jaren nog steeds het kijken waard. 

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.