'Joaquin, i'm sorry you couldn't be here tonight'

Soms schuurt, piept en kraakt een celebrity-interview zó erg, dat interviewer en ster het opgeven en alle remmen losgooien. We nemen je mee langs de meest ongemakkelijke en hilarische sterren-interviews.

Joaquin Phoenix

De nieuwe joker was in 2009 te gast bij David Letterman. Het was extreem ongemakkelijk. Phoenix - bijna onherkenbaar door een mega-baard - gaf korte antwoorden en oogde nogal nerveus. 'Joaquin, I'm sorry you couldn't be here tonight', grapte Letterman. Later gaf Phoenix toe dat hij een act opvoerde voor zijn comedy-mockumentary I'm Still Here.

Harrison Ford en Ryan Gosling

Ford en Gosling hadden in dit interview met This Morning-presentatrice Alison Hammond grote lol. Maar om wat eigenlijk? De goudeerlijke, ongemakkelijke stijl van Hammond zorgde ervoor dat de twee in de lach schoten. Hilarische tv!

Robert Downey Jr.

Iron Man-baas Robert Downey Jr. kreeg het in dit interview met Channel 4-presentator Krishnan Guru-Murthy Spaans benauwd. De interviewer bleef maar doorvragen over Downey's duistere drank- en drugsverleden - totdat Downey gewoon wegliep! 

Jeff Goldblum

Acteerlegende Jeff Goldblum en talkshowhost Conan O'Brien zijn een hilarische combinatie. De twee hebben een bepaalde chemie en dat levert gouden beelden op. Vaak ontsporen de interviews nogal en gaan ze eigenlijk nooit over de film die Golblum komt promoten. 

Nicolas Cage

Dit is de moeder aller ontspoorde interviews. Acteergod en cultheld Nicolas Cage strooit in talkshow Wogan met geld, maakt een doorgesnoven indruk en trekt zijn shirtje uit. Kijk en huiver! 

Jimmy Fallon en Nicole Kidman

Nicole Kidman vertelt in de Tonight Show van Jimmy Fallon over een awkward date die ze vroeger hadden. Nicole was vrij serieus en de jonge Jimmy wist duidelijk niet dat ze een oogje op hem had.

    

Bill Murray en Matt Damon

Graham Norton had al een keer een dronken Mark Wahlberg op zijn schoot maar Matt Damon, Bill Murray en Hugh Bonneville konden er ook wat van. De drie lagen door de champagne steeds in de slappe lach en er kwam niets van het interview terecht! 

Charlie Sheen

We konden allemaal 'meegenieten' van de meltdown van Charlie Sheen. In dit legendarische interview zegt hij allerlei wereldvreemde dingen maar "I'm bi-winning. I win here, I win there, now what?" spant de kroon. 

Jesse Eisenberg

Dit interview scoort door het plafond op onze ongemakkelijkheids-meter. Jesse Eisenberg is ronduit gemeen en hard tegen interviewster Romina Puga, die Eisenberg zichtbaar ook niet mag. Pijnlijk!

    

Tom Cruise

We sluiten af met een klassieker: Tom Cruise gedraagt zich als een blije baby in dit 'interview' met Oprah Winfrey. Hij springt zelfs op haar bank! Waarom? Geen idee! Het fragment is opgenomen met een aardappel, maar na al die jaren nog steeds het kijken waard. 

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.