Avengers-regisseur Joss Whedon is een beetje jaloers op regisseurs Anthony en Joe Russo die Avengers: Infinity War geregisseerd hebben. Na de tweede Avengers-film Age of Ultron zat Whedon er goed doorheen, en daarom hield hij het hierna voor gezien. Nu de officiële opvolger in de bioscopen draait begint het bij de filmmaker toch weer te kriebelen.

Article continues after the ad

Minder moe maar wel nieuwsgierig

“Ik ben nu minder moe, maar wel erg nieuwsgierig”, zo vertelde Whedon tegen de Hollywood Reporter vlak voordat hij de film ging zien. “En ik ben een beetje jaloers: Iedereen die niet in Harry Potter zat speelt in deze film!?” De regisseur van de eerste twee Avengers-films gaf aan dat zijn jaloezie niet op de Russo-broers persoonlijk gericht is, maar dat hij graag ook de vrijheid had gehad om met zoveel superhelden tegelijk bezig te kunnen zijn: “Ik zou toch wel willen dat ik ook wat met die personages had kunnen doen”.

Box Office Records

Avengers: Infinity War is inmiddels stevig de nodige box office-records aan het vermorzelen. De derde Avengers-film is hard op weg om de openingsweekends van The Avengers uit 2012 en Age of Ultron uit 2015 in te halen. Of het de openingsweekends van Star Wars-films The Force Awakens en The Last Jedi weet te verslaan om het grootste openingsweekend ooit te behalen is echter de vraag.