Avengers Endgame

Disney bracht in 2019 heel sneaky een tweede versie van Avengers: Endgame in de bios. Er zaten een stel halfbakken 'deleted scenes' in. Het doel: Avatar van de troon stoten als best verdienende film aller tijden. Dat lukte, maar, plottwist: Avatar pakte de titel weer terug!

Article continues after the ad

Dat meldt Deadline. Er zat eigenlijk een cash-verschil van zo'n 7,8 miljoen dollar tussen de twee moneymakers. Avatar ging afgelopen vrijdag opnieuw de bioscopen in, in China. En daar krikte de film van James Cameron het astronomische bedrag nog iets verder op. Klaar voor de verbluffende cijfers? 

Avatar weer nummer één

Avengers: Endgame harkte 2,797 miljard binnen, maar Avatars insane teller staat nu op... 2,798 miljard dollar! 

Hoe zit het nu met Avatar?

Ondertussen blijven we maar wachten en wachten op de aangekondigde vervolgen. Het gaat trouwens om maar liefst vier sequels, die helaas allemaal met een jaar zijn uitgesteld door de coronacrisis. Avatar 2 komt in december 2022 en neemt (letterlijk) een flinke duik. "Jake en Neytiri hebben een gezin in deze film. Ze worden gedwongen om hun thuis te verlaten en verkennen de verschillende regio's van Pandora. Daarbij brengen ze nogal wat tijd door op het water, rond het water én in het water", zo verklapte producent Jon Landau vorig jaar.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: