Zegt Evangeline Lilly en zij kan het weten

Evangeline Lilly heeft in een interview rond de binnenkort te verschijnen Marvel-film Ant-Man and The Wasp verteld dat vierde Avengers-film, die volgend jaar uitkomt, de kant van Lost op gaat. Toen ze het verhaal van de film hoorde kreeg de actrice spontaan flashbacks naar de serie waarmee ze bekend werd.

More content below the advertising

Tijdreizen

Zoals bekend waren Ant-Man en Wasp niet te zien in Avengers: Infinity War, terwijl fans verwacht hadden dat de twee mini-Avengers hun opwachting zouden maken in dit avontuur. Alle flauwe “ze zaten er wel in maar ze waren zo klein dat je ze niet zag”-grapjes terzijde is er een reden voor dat het minuscule duo niet meedeed, die in Ant-Man and The Wasp duidelijk zal worden. Wel doen Paul Rudd en Evangeline Lilly mee in de vierde Avengers-film, en zoals te verwachten wordt het een verhaal met tijdreizen.

Spoiler Alert!

We weten niet waarom iemand die Infinity War niet gezien heeft dit zou lezen, maar toch maar even voor de zekerheid zeggen we SPOILER ALERT! Tal van personages worden aan het eind van Infinity War uitgeroeid door Thanos, waaronder enkele van de meest winstgevende Marvelhelden. Van sommige zijn al nieuwe films aangekondigd. Het is dus nu al zo goed als zeker dat deze Avengers niet echt dood zijn, of dat dit in elk geval in deel vier teruggedraaid gaat worden. Dat betekent dus tijdreizen en laat Evangeline daar nou net volop ervaring mee hebben dankzij haar rol als Kate uit Lost.

Déjà vu naar Lost

“Toen ik hoorde over de kant die ze met Avengers 4 op zouden gaan was dat voor mij een beetje een déjà vu naar Lost”, zo vertelt Evangeline. “Alles gaat veranderen en je raakt de vaste grond onder je voeten kwijt. En Ant-Man and the Wasp gaat daar een rol in spelen”.

Heen-en-weer gereis door de tijd

Vanaf het vierde seizoen gooiden de schrijvers van Lost er steeds meer tijdreiselementen tegenaan. Zeker het vijfde en zesde seizoen riepen mede hierdoor vooral steeds meer vragen op, maar gaven uiteindelijk weinig antwoorden. Waar het bij Lost in de loop van het zesde seizoen steeds duidelijker werd dat de makers eigenlijk geen idee meer hadden hoe ze er nog een eind aan konden breien, hoeven we ons bij Avengers minder zorgen te maken om een soortgelijk gebrek aan voorbereiding. Bij Marvel lijken ze al negentien films lang te weten waar ze mee bezig zijn, dus dat zal ook voor deze vierde Avengers-film het geval zijn - zelfs al gaan ze ons gek maken met flashbacks en heen-en-weer gereis door de tijd.

Twee weken later dankzij het WK

Ant-Man and the Wasp gaat op 18 juli in première, net als in bijna alle andere Europese landen twee weken later dan de rest van de wereld vanwege het WK. Disney wist duidelijk niet dat Nederland niet meedoet.

More content below the advertising

Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paul Verhoeven’s scifi-klassieker Starship Troopers uit 1997 een reboot krijgt, nu heeft schrijver Edward Neumeier onthuld dat er ook plannen zijn voor een TV-serie. De bedoeling is dat hier oude castleden aan mee zullen doen, waaronder hoofdrolspeler Casper van Dien. “We zijn in gesprek over een tv-show die is gebaseerd op dat idee”, zo vertelt de scriptschrijver aan website HN Entertainment.

More content below the advertising

 

Maar laten we nog niet te snel enthousiast worden

Of dat reden tot juichen is valt vooralsnog te betwijfelen; Neumeier heeft door de jaren heen namelijk zowel hele goede als hele slechte scripts aangeleverd. Zo schreef hij de scenario's voor de eerste Starship Troopers en de eerste Robocop, maar die films waren vooral zo gaaf doordat Paul Verhoeven er zijn eigen zwart-komische draai aangaf. Neumeier schreef in 2004 en 2008 zelf nog twee Starship Troopers-sequels, die juist meteen op video uitkwamen en allebei zeer slecht zijn ontvangen.

Geen vertrouwen in de nieuwe reboot

De scenarist heeft in elk geval geen vertrouwen in de geplande reboot, die afkomstig zal zijn van hetzelfde team dat vorig jaar met weinig succes de reboot van Baywatch afleverde. “Soms kan je ergens een reboot van maken, maar soms voelt het gewoon niet goed”, aldus Neumeier. En daarmee drukt hij zich diplomatiek uit vergeleken met Paul Verhoeven, die het idee van een reboot in 2016 al met de grond gelijk maakte: “In het persbericht stond dat ze zich meer gaan richten op het oorspronkelijke boek. Wij probeerden juist zo ver mogelijk van het boek vandaan te blijven, omdat we vonden dat het een fascistisch en militaristisch was. Trouw blijven aan dat boek zou goed passen bij het tijdperk van het Trump-presidentschap”, aldus de Nederlandse regisseur die zich toch al nooit een blad voor de mond neemt.

Naast Casper Van Dien waren ook Denise Richards, Dina Meyer en Jake Busey te zien in de oorspronkelijke Starship Troopers. Het is maar de vraag in hoeverre deze castleden destijds in de gaten hadden wat voor valse satire Verhoeven eigenlijk van de film aan het maken was.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

More content below the advertising

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.