Zegt Evangeline Lilly en zij kan het weten

Evangeline Lilly heeft in een interview rond de binnenkort te verschijnen Marvel-film Ant-Man and The Wasp verteld dat vierde Avengers-film, die volgend jaar uitkomt, de kant van Lost op gaat. Toen ze het verhaal van de film hoorde kreeg de actrice spontaan flashbacks naar de serie waarmee ze bekend werd.

Tijdreizen

Zoals bekend waren Ant-Man en Wasp niet te zien in Avengers: Infinity War, terwijl fans verwacht hadden dat de twee mini-Avengers hun opwachting zouden maken in dit avontuur. Alle flauwe “ze zaten er wel in maar ze waren zo klein dat je ze niet zag”-grapjes terzijde is er een reden voor dat het minuscule duo niet meedeed, die in Ant-Man and The Wasp duidelijk zal worden. Wel doen Paul Rudd en Evangeline Lilly mee in de vierde Avengers-film, en zoals te verwachten wordt het een verhaal met tijdreizen.

Spoiler Alert!

We weten niet waarom iemand die Infinity War niet gezien heeft dit zou lezen, maar toch maar even voor de zekerheid zeggen we SPOILER ALERT! Tal van personages worden aan het eind van Infinity War uitgeroeid door Thanos, waaronder enkele van de meest winstgevende Marvelhelden. Van sommige zijn al nieuwe films aangekondigd. Het is dus nu al zo goed als zeker dat deze Avengers niet echt dood zijn, of dat dit in elk geval in deel vier teruggedraaid gaat worden. Dat betekent dus tijdreizen en laat Evangeline daar nou net volop ervaring mee hebben dankzij haar rol als Kate uit Lost.

Déjà vu naar Lost

“Toen ik hoorde over de kant die ze met Avengers 4 op zouden gaan was dat voor mij een beetje een déjà vu naar Lost”, zo vertelt Evangeline. “Alles gaat veranderen en je raakt de vaste grond onder je voeten kwijt. En Ant-Man and the Wasp gaat daar een rol in spelen”.

Heen-en-weer gereis door de tijd

Vanaf het vierde seizoen gooiden de schrijvers van Lost er steeds meer tijdreiselementen tegenaan. Zeker het vijfde en zesde seizoen riepen mede hierdoor vooral steeds meer vragen op, maar gaven uiteindelijk weinig antwoorden. Waar het bij Lost in de loop van het zesde seizoen steeds duidelijker werd dat de makers eigenlijk geen idee meer hadden hoe ze er nog een eind aan konden breien, hoeven we ons bij Avengers minder zorgen te maken om een soortgelijk gebrek aan voorbereiding. Bij Marvel lijken ze al negentien films lang te weten waar ze mee bezig zijn, dus dat zal ook voor deze vierde Avengers-film het geval zijn - zelfs al gaan ze ons gek maken met flashbacks en heen-en-weer gereis door de tijd.

Twee weken later dankzij het WK

Ant-Man and the Wasp gaat op 18 juli in première, net als in bijna alle andere Europese landen twee weken later dan de rest van de wereld vanwege het WK. Disney wist duidelijk niet dat Nederland niet meedoet.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.