Als oerfan van Avatar heb je het eigenlijk maar zwaar. Dat wachten op de nieuwe film duurt eindeloos en er komen ook nog eens maar heel weinig feitjes naar buiten. Maar regisseur James Cameron heeft besloten om gelukkig weer eens zijn mond open te trekken. Maar echt geweldig nieuws is het niet.

Article continues after the ad

Ondanks dat ie het namelijk al jaren heeft over nog vier nieuwe delen Avatar, heeft hij nu in een interview met Vanity Fair gezegd dat Avatar 4 en Avatar 5 er misschien toch niet gaan komen. 

Geld in het laatje

"Laat ik er maar eerlijk over zijn, als Avatar 2 en Avatar 3 niet genoeg geld in het laatje brengen, dan mag ik deel 4 en 5 natuurlijk nooit meer maken", zegt Cameron in het interview. "Gelukkig heb ik daar rekening mee gehouden, want ondanks dat het verhaal het best tot zijn recht komt met vijf films, heeft elke film zijn eigen begin- en eindpunt", aldus de regisseur. "Het gaat niet zo zijn als bij The Lord of the Rings, dat je aan het einde ineens dacht van: o, nu moet ik volgend jaar weer terugkomen." 

Scripts

De scripts voor alle vier de films zijn al wél helemaal klaar. Volgens James Cameron hebben de acteurs alle scripts gelezen en weten ze dus wat er voor hun karakters op stapel staat. Dat is volgens de regisseur handig, want dan kunnen ze daar in Avatar 2 en Avatar 3 alvast rekening mee houden. 

2020

De opnames voor Avatar 2 zijn inmiddels eindelijk begonnen, de releasedatum staat nu op 18 december 2020. Avatar 3 staat dan op de agenda voor 17 december 2021. Als Avatar 4 en Avatar 5 ook daadwerkelijk gemaakt worden zullen die op respectievelijk 20 december 2024 en 19 december 2025 het levenslicht zien.