Er zijn veel personages uit de Harry Potter-wereld die het niet overleefden. Eerlijk gezegd zijn we daar nog steeds niet overheen (RIP Dobby, Fred, Hedwig, Lupin). Maar we moeten J.K. Rowling ook bedanken, want het dodenaantal zou in eerste instantie nog veel hoger zijn. Hier zijn alle Harry Potter-personages die J.K overwoog te vermoorden.

Ron Weasley

Ron ging een aantal keer bijna dood, maar gelukkig overleefde hij het altijd wel. Na het laatste gevecht trouwde hij met Hermione en kreeg ‘ie twee kinderen genaamd Hugo en Rose. Rowling wilde Ron soms toch in een van die bijna dood-situaties laten sterven. Dit was rond een tijd waarin ze zelf down was. In een interview met Daniel Radcliffe zei ze het volgende: "I planned from the start that none of them would die. Then midway through, which I think is a reflection of the fact that I wasn't in a very happy place, I started thinking I might polish one of them off. Out of sheer spite. But I think in my absolute heart of heart of hearts, although I did seriously consider killing Ron, I wouldn't have done it." Mooi nieuws voor Rupert Grint, maar die kan de Potter-films na deel 3 alsnog niet aanzien.

Arthur Weasley

Wij denken dat J.K. stiekem niet van de Weasleys hield, want ook Arthur was bijna de pineut. In Harry Potter and the Order of the Phoenix droomde Harry dat hij een slang was die Arthur aanviel in de ministerie. Toen hij wakker werd, wist hij dat Arthur echt gewond was. Gelukkig overleefde Arthur de aanval, maar dat was niet altijd de bedoeling: De moordzuchtige schrijfster zei in een interview met Today dat als er één personage was waar ze geen afscheid van kon nemen, dan was het Arthur. De reden dat Rowling hem liet leven, was uiteindelijk omdat er weinig goede vaders waren in de boeken. Helaas vond ze dat Remus Lupin dan maar dood moest…

Harry Potter

Ja, je leest het goed... Er was een tijd dat Rowling de Boy Who Lived wilde laten sterven. Gelukkig koos ze ervoor om het niet te doen! In een interview met Dateline zei ze: "It was felt to be a possibility that the hero would die. That's what I was aiming for, that you really felt that anyone was up for grabs." Toch vond ze dat de held terug moest komen om het nobele te doen. Plus: alle Harry Potter-fans zouden gek worden!

Alle ouders

Alhoewel J.K. bijna alle vaderfiguren van Harry liet sterven - zijn echte ouders, Dumbledore, Sirius en Remus - waren eigenlijk niemands ouders off limits. Rowling onthulde dat ze overwoog om alle volwassen personages af te maken. Ze dacht dat het verhaal op die manier persoonlijker zou worden voor de lezer. "I wanted to kill parents... I wanted there to be an echo of what happened to Harry just to show the absolute evil of what Voldemort's doing".

Spijt! Florean Fortescue

J.K. Rowling had ook een aantal personages waarvan ze juist spijt had dat ze die liet sterven. Een daarvan is de ijssalon-eigenaar Forean Fortescue. Hij hielp Harry met z’n huiswerk in Diagon Alley. Op Pottermore onthulde J.K. dat ze Florean in eerste instantie een grotere rol wilde geven, maar uiteindelijk koos om dat niet te doen. Daarom was zijn moord door een van de Death Eaters maar nutteloos. Ze schreef: "I seemed to have him kidnapped and killed for no good reason. He is not the first wizard whom Voldemort murdered because he knew too much (or too little), but he is the only one I feel guilty about, because it was all my fault."

Ben je van van Harry Potter? Bekijk dan ook dit lijstje met 10 dingen die je nog niet wist over de HP-films.

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!