Bij Superguide houden we van films, ook al vinden we ze lang niet allemaal goed. Het maken van films is een megakarwei en elke keer dat een film flopt, breekt ons hartje een klein beetje…

Helaas vallen sommige films tegen, worden ze op een slecht tijdstip uitgebracht, of slaan ze gewoon niet aan… Dit waren een paar van de grootste flops van 2018.

A Wrinkle In Time

De verwachtingen voor de Disney-versie van een bekend Amerikaans sciencefictionboek waren best hooggespannen. Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling en Chris Pine konden de film van regisseur Ava DuVernay niet aan de man brengen.
 

 

Volgens schattingen leed Disney tussen de 80 en 180 miljoen dollar verlies op A Wrinkle In Time. Na de slechte voortekenen in Amerika werd de release in veel andere landen zelfs geschrapt.

Solo: A Star Wars Story

Het gaat een beetje ver om Solo een regelrechte flop te noemen, maar het tegenvallende resultaat van de film heeft wél verstrekkende gevolgen gehad.

De film leverde bijna 400 miljoen dollar op, maar kostte volgens schattingen zo’n 500 miljoen dollar om te maken (inclusief marketingkosten). De kans is groot dat de film uiteindelijk wel winst maakt, door Blu-Ray-verkoop, digitale verhuur en streamingservices, maar het is de éérste keer dat een Star Wars-film niet direct een hit werd… 
 

 

Disney, dat van plan leek om ons te bedelven onder een niet aflatende stroom van Star Wars-films, krabbelde zich even achter de oren en stopte meteen een aantal projecten.

Dat gezegd hebbende is Solo geen drol van een film; hij is gewoon een beetje middelmatig. Niet wat je verwacht van een Star Wars-icoon als Han Solo!

The Nutcracker And The Four Realms

Het ballet De Notenkraker is wereldberoemd, mede dankzij de betoverende, beetje creepy muziek. Hoewel het verhaal zich eigenlijk rond Kerst afspeelt, ging The Nutcracker And The Four Realms al eind oktober/begin november in première. Dat was nogal aan de vroege kant voor een kerstverhaal, en de negatieve recensies hielpen ook niet echt…
 

 

Daarnaast had men misschien ook niet verwacht dat iedereen in die periode massaal naar Bohemian Rhapsody zou gaan! Al met al sloeg Disney dit jaar een paar flinke miskleunen, maar waren andere films zó succesvol (Black Panther, Avengers: Infinity War) dat het ook geen ramp is.

Early Man

Als Aardman Animations een nieuwe film uitbrengt, dan is dat doorgaans een reden om eventjes héél goed op te letten. De studio bedacht o.a. Wallace & Gromit, Shaun The Sheep en het onvergetelijke Chicken Run!

Ondanks het stemtalent van Eddie Redmayne, Tom Hiddleston en Maisie Williams was er weinig animo voor Early Man; een verhaal over holbewoners die in contact komen met een geavanceerde, boosaardige beschaving.

 

De film kreeg prima kritieken, maar speelde nauwelijks quitte... Hier hadden we echt op een veel beter resultaat gerekend.

Redbad

Na het megasucces met Michiel de Ruyter, de film over één van ‘s werelds bekendste admiraals ter wereld uit de geschiedenis aller tijden ooit, hoopte regisseur Roel Reiné dit kunststukje nog een keer te herhalen. Dit keer met… één of andere dude.

De Friese koning, die weerstand bood tegen de Christelijke bekeerdrang, is natuurlijk wel een beetje bekend, maar lang niet genoeg om veel kijkers te interesseren. Waar schoolklassen prima naar Michiel de Ruyter konden, voor een spannende geschiedenisles, is Redbad te veel een streekheld.

 

Redbad werd deze zomer één van de grootste flops uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Volgens de makers speelden de ‘extreem goede zomer en het WK-voetbal’ een hoofdrol bij het floppen van Redbad. Dat... zou kunnen, maar bijna niemand vond het echt een goede film, en het epos zat in het vaarwater van Avengers: Infinity War, Deadpool 2 én Solo: A Star Wars Story. Dan maak je het jezelf niet makkelijk.
 

Robin Hood

De regisseur van Peaky Blinders die het verhaal van Robin Hood onder handen neemt? Met Taron Egerton als de beroemde struikrover en Jamie Foxx als zijn mentor? Met elke letter die we in de vorige zinnen lazen werden we gelukkiger, maar ergens ging er iets helemaal mis tijdens het maken van de film. Robin Hood leed een flink verlies; dat overkwam de dievenkoning nog niet vaak...

 

Het precieze aantal Robin Hood-films hebben we niet paraat, maar het zijn er sinds 1908 ongeveer 80. En dan zeuren we tegenwoordig over al die reboots!

Er is bijna geen ontkomen aan Ed Sheeran! Hij is al een wereldster, dus is de volgende stap: de ruimte! ‘A galaxy far, far away’ om precies te zijn.

Eén van de populairste zangers ter wereld wordt volgend jaar gepromoveerd tot… stormtrooper! Dat meldt de Britse tabloid The Sun, althans.

Het is voor Sheeran niet de eerste cameo die hij doet, en zéér waarschijnlijk ook niet de laatste. De Britse bard had eerder zijn eigen Simpsons-aflevering, én had een controversieel rolletje in de hitserie Game Of Thrones. Hopelijk kan Sheeran zijn stembanden in Star Wars éventjes wat rust gunnen.

 

Aangezien de populaire zanger ongeveer 1,70 meter lang is, vragen we ons één ding af…

 

Die ken ik!

Star Wars heeft er een soort traditie van gemaakt om bekende (film)artiesten op te laten draven als stormtroopers. In The Force Awakens waren Kevin Smith en Daniel Craig wel te zien, maar onherkenbaar als de elitesoldaten van de First Order.

De Britse prinsen William en Harry namen voor The Last Jedi een cameo op, maar deze haalde de film uiteindelijk niet. Stel je voor dat je degene bent die dat de royals moet vertellen!

Star Wars: Episode IX, waarvan de titel nog onbekend is, draait vanaf 18 december 2019 in de bioscoop. De film sluit de ‘originele’ Star Wars-reeks definitief af, dus een cameo in dit project is eigenlijk dubbel bijzonder! 

Wil je net als deze zwoele dude hierboven je hand in de Infinity Gauntlet steken en de helft van alle levende wezens instant killen? Kan gewoon! We zetten, na lijstjes voor Harry Potter-fans, Netflix-verslaafden én Friends-gekkies, ook voor de Superhelden-fans een aantal epische kerstcadeau-ideetjes op een rij!  

De Infinity Gauntlet
 

Thanos deed er nogal lang over om alle Infinity Stones te verzamelen, maar jij slaat hiermee even 10 jaar aan MCU-films over en voelt je een echte baas. Deze Infinity Gauntlet is niet zomaar een veredeld handschoentje, maar een slick speeltje met ‘pulsating light effects’ én ‘movie-inspired sounds’! Pas wel op dat je niet in je vingers knipt, voor je het weet is er niemand meer over om dit pareltje aan te showen (en ziet ‘ie er net zo belabberd uit als in de Avengers: Endgame-trailer).
 

Mjolnir
 

Thors hamer is misschien wel Marvels meest iconische superheldenwapen en je kunt ‘m ook zelf in huis halen! Deze versie van Mjolnir is maar liefst 50cm groot. Misschien nog wel belangrijker: zo lijk je toch een (héél klein) beetje op Chris Hemsworth. Wie had dat ooit gedacht?
 

Batman-kostuum
 

Nee, DC-fans, we zijn jullie niet vergeten! Marvel pompt er elk jaar meerdere topfilms uit, maar niet alles kan tippen aan DC’s allerbeste superheldenfilm tot nu toe: The Dark Knight uit 2008. Zet ‘m nog een keer op, hij staat namelijk sinds kort op Netflix, trek dit pakkie aan en… geniet!
 

Joker-kostuum
 

Ben je in een baldadige bui? Hijs je dan in dit te gekke Joker-pakje en zoek naar je inner Heath ledger. Het geeft je op zijn minst een goede reden om ‘Why so serieus?’ te roepen. En, wanneer iemand niet naar je luistert: ‘Let’s put a smile on that face!’
 

Baby Groot-bloempot
 

Hoe cute is dit?! Alsof Baby Groot nog niet schattig genoeg is, kun je hem ook in je tuin zetten. In de Baby Groot-flowerpot is plek genoeg en je mag helemaal zelf weten wat je erin stopt. Het groeit uiteindelijk uit het hoofd van Groot en dat is… helemaal niet zo creepy als het klinkt.
 

Dansende Groot-speaker
 

Dit is ook weer zo’n schitterend stukje merchandise: je kijgt én een speaker én een Groot-poppetje dat danst én alvast het nummer Come a Little Bit Closer uit Guardians of the Galaxy Vol. 2. Drie voor de prijs van één. Je kunt overigens ook gewoon je mobieltje connecten voor je eigen nummers.

 

Captain America's schild
 

Naast Mjolnir toch wel Marvels andere paradepaardje: het ijzersterke Captain America-schild. Helaas niet van Vibranium, maar essentieel voor iedere Marvel-gek die zich de ultieme Amerikaanse held wil voelen! Leuke bonus: je krijgt er een Cap-masker bij.
 

De Trinity
 

Batman vs. Superman: Dawn of Justice was nogal een natte scheet van een film. Het gaf ons wél een paar toffe vechtscènes en natuurlijk de bombastische DCEU-introductie van Wonder Woman. Ze schonk ons later een prima solofilmen en deel twee komt eraan (met een beetje vertraging). Met dit pakketje heb je alle drie de DC-toppers in één.
 

Foute kersttrui
 

Deze foute kersttrui, Deadpool-stijl, past prima bij een prettig gestoord kerstdiner. Ook geschikt ter voorbereiding van Deadpools nieuwste avontuurtje: Once Upon a Deadpool!
 

Funko
 

Funko Pops, mini-poppetjes zonder mond (ja, echt), mogen niet ontbreken in de grote verzamelkast van een superhelden-fan. Zowat elke franchise krijgt een shitload aan Funko Pops. Hier een selectie van de allerbeste Marvel en DC-varianten!
 

Red Skull vs. Captain America uit The First Avenger.
 

Hulk vs. Hulkbuster uit Avengers: Age of Ultron.
 

Laten we FOX niet vergeten: de Deadpool vs. Cable-Funko mag er ook wezen!
 

En we sluiten af met Aquaman, inclusief een plas water!