Bij Superguide houden we van films, ook al vinden we ze lang niet allemaal goed. Het maken van films is een megakarwei en elke keer dat een film flopt, breekt ons hartje een klein beetje…

Helaas vallen sommige films tegen, worden ze op een slecht tijdstip uitgebracht, of slaan ze gewoon niet aan… Dit waren een paar van de grootste flops van 2018.

A Wrinkle In Time

De verwachtingen voor de Disney-versie van een bekend Amerikaans sciencefictionboek waren best hooggespannen. Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling en Chris Pine konden de film van regisseur Ava DuVernay niet aan de man brengen.
 

More content below the advertising

 

Volgens schattingen leed Disney tussen de 80 en 180 miljoen dollar verlies op A Wrinkle In Time. Na de slechte voortekenen in Amerika werd de release in veel andere landen zelfs geschrapt.

Solo: A Star Wars Story

Het gaat een beetje ver om Solo een regelrechte flop te noemen, maar het tegenvallende resultaat van de film heeft wél verstrekkende gevolgen gehad.

De film leverde bijna 400 miljoen dollar op, maar kostte volgens schattingen zo’n 500 miljoen dollar om te maken (inclusief marketingkosten). De kans is groot dat de film uiteindelijk wel winst maakt, door Blu-Ray-verkoop, digitale verhuur en streamingservices, maar het is de éérste keer dat een Star Wars-film niet direct een hit werd… 
 

 

Disney, dat van plan leek om ons te bedelven onder een niet aflatende stroom van Star Wars-films, krabbelde zich even achter de oren en stopte meteen een aantal projecten.

Dat gezegd hebbende is Solo geen drol van een film; hij is gewoon een beetje middelmatig. Niet wat je verwacht van een Star Wars-icoon als Han Solo!

The Nutcracker And The Four Realms

Het ballet De Notenkraker is wereldberoemd, mede dankzij de betoverende, beetje creepy muziek. Hoewel het verhaal zich eigenlijk rond Kerst afspeelt, ging The Nutcracker And The Four Realms al eind oktober/begin november in première. Dat was nogal aan de vroege kant voor een kerstverhaal, en de negatieve recensies hielpen ook niet echt…
 

 

Daarnaast had men misschien ook niet verwacht dat iedereen in die periode massaal naar Bohemian Rhapsody zou gaan! Al met al sloeg Disney dit jaar een paar flinke miskleunen, maar waren andere films zó succesvol (Black Panther, Avengers: Infinity War) dat het ook geen ramp is.

Early Man

Als Aardman Animations een nieuwe film uitbrengt, dan is dat doorgaans een reden om eventjes héél goed op te letten. De studio bedacht o.a. Wallace & Gromit, Shaun The Sheep en het onvergetelijke Chicken Run!

Ondanks het stemtalent van Eddie Redmayne, Tom Hiddleston en Maisie Williams was er weinig animo voor Early Man; een verhaal over holbewoners die in contact komen met een geavanceerde, boosaardige beschaving.

 

De film kreeg prima kritieken, maar speelde nauwelijks quitte... Hier hadden we echt op een veel beter resultaat gerekend.

Redbad

Na het megasucces met Michiel de Ruyter, de film over één van ‘s werelds bekendste admiraals ter wereld uit de geschiedenis aller tijden ooit, hoopte regisseur Roel Reiné dit kunststukje nog een keer te herhalen. Dit keer met… één of andere dude.

De Friese koning, die weerstand bood tegen de Christelijke bekeerdrang, is natuurlijk wel een beetje bekend, maar lang niet genoeg om veel kijkers te interesseren. Waar schoolklassen prima naar Michiel de Ruyter konden, voor een spannende geschiedenisles, is Redbad te veel een streekheld.

 

Redbad werd deze zomer één van de grootste flops uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Volgens de makers speelden de ‘extreem goede zomer en het WK-voetbal’ een hoofdrol bij het floppen van Redbad. Dat... zou kunnen, maar bijna niemand vond het echt een goede film, en het epos zat in het vaarwater van Avengers: Infinity War, Deadpool 2 én Solo: A Star Wars Story. Dan maak je het jezelf niet makkelijk.
 

Robin Hood

De regisseur van Peaky Blinders die het verhaal van Robin Hood onder handen neemt? Met Taron Egerton als de beroemde struikrover en Jamie Foxx als zijn mentor? Met elke letter die we in de vorige zinnen lazen werden we gelukkiger, maar ergens ging er iets helemaal mis tijdens het maken van de film. Robin Hood leed een flink verlies; dat overkwam de dievenkoning nog niet vaak...

 

Het precieze aantal Robin Hood-films hebben we niet paraat, maar het zijn er sinds 1908 ongeveer 80. En dan zeuren we tegenwoordig over al die reboots!

More content below the advertising

De celebs van Hollywood hebben weleens spijt omdat ze 'nee' zeiden tegen een rol, maar sommige van deze tattoos... daarvan kun je je ook afvragen of de eigenaar er over 20 jaar nog blij mee is. Deze acteurs en actrices zeiden 'ja' tegen hele bijzondere tattoos. Maar, ze kunnen er zelf vaak ook om lachen. Wat vind jij ervan?

More content below the advertising

Jessica Alba

'I have a tramp stamp...' geeft Jessica Alba ruiterlijk toe bij The Late Night Show with James Corden. Je weet wel, van carpool karaoke. Wij wisten niet dat het zo heette, een tattoo boven je bilnaad, maar tramp stamp is vanaf heden ons favoriete woord. Alba geeft aan dat het net uit was met haar vriendje, en dit was een impulsieve fix voor haar gebroken hart. Naja, je weet wat ze zeggen: beter een strik boven je bilnaad dan een... oh wacht, dat is geen spreekwoord. 

 
 

Ben Affleck

Ja, Ben Affleck heeft een enorme tattoo op zijn rug. Zou je niet denken. Het is een veelkleurige feniks. Dat is zo'n vogel-gevaarte uit onder andere de Griekse mythologie. De feniks staat voor wedergeboorte, wederopstanding... Dat soort zaken. En weet je wat ze deden toen het ding er zat? Aan z'n ex, Jenny from the block, vragen hoe zij nou over zijn nieuwe tattoo dacht. Serieus?  (Ben Affleck was trouwens een kindsterretje, wist je dat?). Maar ze heeft wel een punt, hij is nogal eh... enorm kleurrijk. 

 

Angeline Jolie

In het rijtje mag tattoo-queen Angelina Jolie niet ontbreken. Als een van de eerste Hollywoodsterren liet ze tattoos zetten die ze gewoon liet zien aan de wereld. Jolie heeft een enorme draak op haar rug, en die ziet er helemaal niet verkeerd uit. Maar de klassieke tattoo misser die ze heeft gemaakt is de tattoo op haar arm. Is het een tribal? Nee. Is het 'Geitenneuker' in het Chinees? Nope. Het is de naam van haar -inmiddels- ex, Billy Bob Thornton. Kreeg ze spijt? Tuurlijk. Inmiddels is de tattoo gelazerd en vervangen door de namen van al haar 145 kinderen. Het was een lelijk ding ook anyway. Ook haar ex vragen ze naar de nieuwe tattoo die Jolie nam met haar nieuwe hubby. Billy Bob heeft terecht zoiets van 'dude! Dat is 200 jaar geleden!'

 

Brad Pitt

Angelina en Brad waren natuurlijk een behoorlijke tijd samen en dan neem je wat eigenschappen van elkaar over. Zoals de gewoonte van Angelina om tattoos te nemen. Samen gingen ze volledig in Branjelina-stijl naar een Tibetaanse monnik om zich met dezelfde inkt te laten tatoeëren. Een paar maanden later was de relatie geklapt, maar aangezien ze 267 kinderen hebben samen zullen ze in veel opzichten nog lang verbonden zijn. Die tattoo kan er dan ook nog wel bij. Maar misschien was het over 10 jaar achteraf gezien niet zo'n best idee. 
 
 
 

Kirstie Alley

Kirstie Alley had haar grote succes met Look Who's Talking. Sindsdien heeft ze ups en downs in haar carrière, en in haar privéleven. Ze heeft nogal een wispelturig karakter, dat is inmiddels wel duidelijk. En dan laat je een tattoo zetten tijdens een televisieshow van Ellen. Zeg nou eerlijk Kirstie, was het niet een beetje een matig geënsceneerd persmomentje? Gelukkig is het een kleintje... 

 

Charlize Theron

De Zuid-Afrikaanse, bekend van vele films zoals Mad Max: Fury Road, Monster en The Italian Job, heeft twee ieniemini tattoos. Eén van een goudvis ('Koi Karper' volgens experts, maar wij vinden het een goudvis) en één van een klein bloempje. Ze zien er uit alsof ze er al jaren zitten, maar er is weinig bekend over het waarom en hoe van de tattoos van Theron. Maar het bleef bij die twee kleintjes, dus het is niet echt haar ding, lijkt. 

 

 
 

In 2018 kwam Halloween uit, het vervolg op de beroemde Halloween uit 1978. Twee andere grote klassiekers uit het horrorgenre zijn Scream en Hellraiser. Gaat Miramax deze formules ook afstoffen? In een gesprek met Cinemablend.com heeft de CEO van Miramax nu gezegd dat dat zeker tot de mogelijkheden behoort. 

More content below the advertising

Niet alleen de CEO van Miramax, Bill Block, liet weten dat een Scream en Hellraiser 'franchise' zoals ze dat noemen, in de planning staat. Ook Bloomhouse Productions, die Halloween maakte in samenwerking met Miramax, liet weten dat er in gesprekken tussen beide partijen is gepraat over de terugkeer van Scream en Hellraiser. Wij zouden het in ieder geval geweldig vinden als Scream weer terugkeert. Hellraiser... Eh... Daar bestaan al 10 delen van.

Scream

Voor iedereen uit de seventies en eighties is Scream bekend terrein, en de herhalingen van de formule gingen tot deel 4. De horrorfilm met het nog steeds bekende zwarte masker maakte in 1996 diepe indruk. Laatst droeg de winnaar van een loterij nog het masker om anoniem te blijven. De eerste 5 minuten zijn al ijzersterk. Kijk maar: 

 

Hellraiser

 
Doodeng, dat was Hellraiser. 'We'll tear your soul apart!' werd de beroemde zin uit de horror. De film uit 1987 was een schattige 81 minuten lang die de kijker deden sidderen van angst. Dus een vervolg? Graag! Maar Hellraiser kent niet een paar, maar tien vervolgen(!), dus we zijn benieuwd wat er nog te verzinnen valt voor weer een deel. Vanaf de derde, Hellraiser: Inferno, was het allemaals straight-to-video. Maar goed, het origineel is de bom dus wat zeuren we?