Samantha de Jong

Een tijdje terug raakte ex-realityster Samantha de Jong betrokken bij een zeer ernstig auto-ongeluk. Ze belandde in een coma en vocht voor haar leven. Nu blijkt dat vriend Gerrit, met wie ze sinds kort een vlog-duo vormt, met drank op achter het stuur zat.

Article continues after the ad

"Ik ben heel stom geweest", geeft Gerrit toe in de nieuwste editie van weekblad Story (via DenD). "Maar ik heb echt mijn lesje geleerd", vertelt hij er meteen bij. "Ik had die dag gedronken. Waarom ik toch achter het stuur kroop, weet ik niet."

Gerrit en drank

Barbie's nieuwe vriend, met wie ze een kindje verwacht, rijdt naar eigen zeggen al tien jaar niet met drank op. "Maar die middag wel." En juist die middag ging het gigantisch mis. De auto waarin hij, Samantha en nog een bijrijder zaten, botste op een hekwerk bij een viaduct. Er waren geen andere auto’s bij betrokken.


Vette handen

Gerrit denkt dat het ongeluk kwam doordat hij vette handen had. Hij verloor de grip op het stuur. "En ik reed waarschijnlijk te hard door die bocht. Een bocht die ik op mijn duimpje ken. En toen ging het fout." Hij mag nu een tijdje niet meer de weg op. "Ik weet nu al dat ik twee jaar lang niet mag rijden." En dat gerucht dat erna kwam? Dat de auto niet verzekerd zou zijn? Dat klopt niet. "Ik had die auto net gekocht en hij was verzekerd. Daar heb ik ook alle papieren van. Ik heb die auto met een APK gekocht, maar nu blijkt dat hij nooit goedgekeurd had mogen worden."