Michael Wolff, de schrijver van het controversiële Donald Trump-boek Fire and Fury, heeft al zijn interviews met de Nederlandse en Belgische media afgezegd. Hij is kwaad over het interview met Twan Huys voor College Tour.

Article continues after the ad

'Oneerlijk behandeld'

De opnames waren donderdag in theater Carré in Amsterdam. Wolff zou naar eigen zeggen oneerlijk behandeld zijn. Hij werd meerdere malen gevraagd naar stukken in zijn boek over Nikki Haley, de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties. Volgens de auteur zou zij een verhouding hebben met president Trump, maar Haley ontkent dat.

Huys vroeg meerdere malen naar de geruchten, maar Wolff raakte geïrriteerd en maakte een sneer over de interviewkwaliteiten van Huys. "Het werd een pittige discussie", aldus de eindredacteur van College Tour. "Hij vond het interview blijkbaar te kritisch. Maar dat begrijpen wij niet. Als je de rand opzoekt van wat je opschrijft, moet je ook kritische vragen van Twan en de studenten aankunnen."

Fire and Fury

Wolff schreef Fire and Fury op basis van tweehonderd gesprekken met de hoogste medewerkers van Trump en de president zelf. Trump doet het boek af als zwartmakerij. De uitzending van College Tour met Michael Wolff is komende maandag te zien op NPO 2.