Meilandjes

Chateau Meiland staat op nummer 2 van de programma’s die Nederland niet meer wil zien, zo blijkt uit onderzoek van Veronica Superguide. Maar de show is ook een van de populairste programma’s.

Veronica Superguide liet een groot kijkersonderzoek uitvoeren door onderzoeksbureau Ipsos. Daardoor weten we onder meer wie de beste Nederlandse acteurs/actrices zijn en dat Chantal Janzen een van de populairste Nederlandse tv-sterren is. Check alle resultaten van Het Grote Kijkonderzoek hier. Er staat een verrassende naam op nummer 2 van de top 5 programma's die van de buis mogen...

Article continues after the ad

Wat sleeeecht!!!

Laat de wijnfles nog maar even dicht, want Chateau Meiland is niet zo populair als gedacht...of toch wel? Uit Het Grote Kijkonderzoek blijkt namelijk dat de reality-show een van de populairste Nederlandse programma’s is, maar ook dat de meeste mensen de show het liefst van de buis af zien gaan. Chateau Meiland pakt namelijk de tweede plek in de top 5 programma’s die van de buis mogen.

Erica reageert

Wij volgen de social media niet zo intensief wat dat betreft. Op Twitter zie ik weleens negatieve reacties. Maar ik kan er verder geen zinnig woord over zeggen. De kijkcijfers zijn prima, dus wij zijn blij”, reageert Erica Meiland.

Waar een Gillis, gaat 'ie weg

Maar de onbetwiste 'koning' van de lijst is Familie Gillis: Massa is Kassa. Bijna de helft van alle respondenten wil de show zien verdwijnen van de buis, met name de 55-plussers. Dat vindt een verbaasde Peter Gillis onbegrijpelijk. "Ik heb veel fans in die leeftijdscategorie." Voor alle Gillis-haters is er hoop: op deze voorwaarden stopt Peter met Massa is Kassa.

Het Grote Kijkonderzoek van Veronica Superguide werd uitgevoerd door bureau Ipsos onder een representatieve groep van ruim duizend Nederlanders tussen de 18 en 74 jaar. Voor het volledige Kijkonderzoek check je de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf dinsdag in de winkels ligt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.