Deze quiz is voor jou, Linda de Mol

Kijkcijferkanon Linda de Mol is officieel van haar troon gestoten. Haar spelshow Deze quiz is voor jou wist zaterdagavond nog minder kijkers te trekken dan de persiflageshow van Wendy van Dijk, die vrijdag te zien was. En dat terwijl die laatste toch flink werd afgemaakt op social media.

Article continues after the ad

Heel eerlijk: we moeten die kijkcijfers tegenwoordig een beetje met een korrel zout nemen. Niet alleen omdat mensen tegenwoordig veel terugkijken, maar ook omdat het voor Wendy van Dijk de allereerste aflevering was en Linda al weken bezig is. Maar opvallend is het wel dat Linda slechts 686.000 kijkers aan zich wist te binden tegenover de 691.000 mensen, die Wendy van Dijk scoorde met Wie het laatst lacht...

De app

De reacties op de show van Linda zijn daarentegen wel wat positiever. "Tim en Tom Coronel in Deze quiz is voor jou. Dat moet wel een leuke aflevering worden" en "Wat mooi! Het geldbedrag komt goed terecht." Alleen de bijbehorende app blijkt al weken niet zo'n succes. Twitteraars klagen dat ze niet mee kunnen doen en hierdoor een geldbedrag mislopen. En waar zagen we dat al eerder? Juist, bij concurrent Weet ik veel.

Deze quiz is voor jou is zaterdagavond vanaf 20:00 uur te zien op SBS6.