Whitney Houston in Cinderella op Disney+

Eind vorige eeuw maakte Disney een bijzondere televisiebewerking van Assepoester met Whitney Houston. Binnenkort is deze ook te zien op de streamingdienst van de studio!

Cinderella

In 1997 zaten ruim 60 miljoen Amerikanen aan de buis gekluisterd voor de uitzending van Cinderella, een moderne bewerking van het klassieke Assepoester-sprookje. Disney had dan ook kosten noch moeite gespaard om deze musical een succes te maken. Zo werd de rol van de goede fee gespeeld door niemand minder dan de in 2012 overleden popdiva Whitney Houston. Cinderella was in alle opzichten een hit, maar raakte toch in de vergetelheid… tot nu!
 

Emmy Awards

Disney+ maakte dit weekend bekend dat Cinderella op 12 februari wordt toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst. En zo kan een hele nieuwe generatie Disney-fans kennismaken met deze klassieke kijkcijferkraker. Maar niet alleen de kijkers thuis waren enthousiast: Cinderella kreeg lovende recensies en werd zelfs genomineerd voor niet minder dan zeven Emmy Awards.

Article continues after the ad

 

Brandy

Whitney Houston is trouwens niet de enige grote naam die Disney wist te strikken voor Cinderella. De titelrol wordt namelijk gespeeld door zangeres en actrice Brandy. Daarnaast zijn er belangrijke bijrollen weggelegd voor Oscarwinnaar Whoopi Goldberg en Seinfeld-ster Jason Alexander. Als kers op de taart is de muziek van Rodgers en Hammerstein. Dit legendarische componistenduo tekende ook voor de hitmusical The Sound of Music!