Clueless
Clueless

Cher, Dionne en Tai keren terug naar het witte doek. De nog altijd populaire meidenkomedie Clueless, over een stel verwende scholieren uit het steenrijke Beverly Hills, krijgt een remake. En dit project is in goede handen: scenariste Tracy Oliver, die meeschreef aan het hilarische Girls Trip, gaat de film produceren, terwijl Marquita Robinson, die meeschreef aan de onvolprezen Netflix-serie GLOW, het scenario gaat schrijven.

Eigenlijk is het nog een verrassing dat deze remake zo lang op zich heeft laten wachten; in dit tijdperk van de “Instagram-generatie” is een film over een stel ijdele maar onnozele meiden die er vrolijk op los kibbelen natuurlijk een schot in de roos. Daarnaast is Clueless nog steeds populair; na het succes van de film volgde eerst een tv-serie die drie seizoenen liep (Rachel Blanchard nam hierin de rol van Cher over van Alicia Silverstone), en een musical rond de film is onlangs aangekondigd.

Twee remakes op één dag
Fun fact: de film is losjes gebaseerd op de roman Emma van Jane Austen uit 1815. En laat nou op precies dezelfde dag ook bekend worden dat Split-actrice Anya Taylor Joy de hoofdrol gaat spelen in een verfilming van deze oude klassieker?!

Article continues after the ad

Waar zijn ze nu?
Wat is er gebeurd met de drie hoofdrolspeelsters? Voor Alicia Silverstone was dit haar eerste grote hoofdrol nadat zij doorgebroken was als het meisje uit meerdere Aerosmith-video's. In 2018 is ze nog steeds bekend als het meisje dat bekend is van Clueless en van die Aerosmith-clips. Stacey Dash laat vooral van zich horen als spreekbuis voor loeiconservatief Amerika, waarmee ze bewijst in het echte leven nog veel meer 'Clueless' te zijn dan haar personage, en Brittany Murphy overleed in 2009 veel te jong op 32-jarige leeftijd.