Art Rooijakkers

Enkele kijkers van Jinek én RTL Boulevard schoten bij het kijken van de talkshow, gisterenavond, lichtelijk in de stress: zat Rooijakkers over de Vloer-presentator Art Rooijakkers nu snotverkouden aan tafel? Euh... we moeten toch allemaal thuisblijven bij klachten?

Article continues after the ad

"Heb je milde klachten? Dan moet je thuisblijven. Het is al maanden dé boodschap vanuit de overheid. Toch leek Art Rooijakkers (44) deze boodschap even te hebben gemist", sneert Boulevard. "Hij zat gisteravond zicht- en hoorbaar verkouden aan tafel van Eva Jinek (42) en dat werd door menig kijker opgemerkt." Nou, geen paniek: Eva - die in de uitzending een openhartig boekje opendeed - is niet besmet en de andere tafelgasten ook niet. Dat kón ook niet.

Getest

Er doken op twitter al enkele bezorgde kijkers op. Die waren er als de kippen bij om te melden dat Art misschien thuis had moeten blijven. Ook al gaat het om slechts een verkoudheid: dat zijn nu eenmaal de regels.


Het AD besloot verhaal te halen bij RTL. Een woordvoerder laat weten dat Art is getest op het coronavirus. En die test bleek negatief. "Anders was hij inderdaad niet gegaan." Een storm in een glas water dus, al blijft het toch gek om een verkouden iemand zo live op tv te zien. Wellicht had Art in de uitzending zelf even moeten melden dat hij zich had laten testen, maar... afijn. Art zat overigens aan tafel om over zijn liefde, nee, obsessie voor poplegende Bruce Springsteen te praten, samen met mede-Springsteen-lovers Kluun en Dolf Jansen.