art rooijakkers expeditie robinson
art rooijakkers expeditie robinson

De grootste rel in medialand van de afgelopen tijd dendert nog even voort: al voordat Expeditie Robinson’s Dennis Weening door RTL aan de kant geschoven werd gonsden er reeds geruchten dat de zender hem wilde vervangen door Art Rooijakkers. De voormalige Wie is de Mol-presentator heeft vanochtend bij Gerard Ekdom in de uitzending bevestigd dat RTL hem hiervoor gevraagd heeft. Alleen heeft Art er vooralsnog helemaal geen zin in!

“Dat hoeft niet voor mij”

“Ik ben door RTL gevraagd toen ik overstapte om verschillende programma's te presenteren en te maken. Toen hebben ze ook gevraagd of ik Robinson zou willen doen”, zo vertelde Rooijakkers live op Radio 10. “Ik heb vanaf begin af aan gezegd: ik heb zeven jaar Wie is de Mol?, het kroonjuweel van de Nederlandse televisie, gepresenteerd. Dus om dan direct een soortgelijk realityprogramma op een andere zender te presenteren, dat hoeft niet voor mij”.

 

Article continues after the ad

“Dit gedoe werkt niet echt motiverend”

Niet alleen zou het toch uitstekend bekeken Expeditie Robinson volgens Art een stap terug zijn na het nog veel beter bekeken Wie is de Mol?, ook is hij hiervoor niet naar RTL gekomen: “Dan was ik wel bij de NPO gebleven en had ik nog jaren door kunnen gaan met Wie is de Mol?” Toch nam de zender niet meteen met zijn afwijzing genoegen, en daarom heeft Art het aanbod dan ook nog niet helemaal afgeschreven: “Nu gaat Dennis weg en vraagt iedereen aan mij of ik het ga doen, maar om heel eerlijk te zijn, heb ik echt geen idee. Dit gedoe werkt niet echt motiverend, kan ik je zeggen”. Het steekt Rooijakkers dat mensen nu lijken te denken dat hij Weenings baan zou hebben ingepikt: “Dat is echt zeker niet waar, integendeel zou ik willen zeggen”.

Dennis Weening zelf zou donderdag al gezegd hebben dat hij inderdaad door Art vervangen wordt, dus dit pijnlijke over-en-weer verhaal blijft nog wel even doorgaan.