art rooijakkers expeditie robinson
art rooijakkers expeditie robinson

De grootste rel in medialand van de afgelopen tijd dendert nog even voort: al voordat Expeditie Robinson’s Dennis Weening door RTL aan de kant geschoven werd gonsden er reeds geruchten dat de zender hem wilde vervangen door Art Rooijakkers. De voormalige Wie is de Mol-presentator heeft vanochtend bij Gerard Ekdom in de uitzending bevestigd dat RTL hem hiervoor gevraagd heeft. Alleen heeft Art er vooralsnog helemaal geen zin in!

“Dat hoeft niet voor mij”

“Ik ben door RTL gevraagd toen ik overstapte om verschillende programma's te presenteren en te maken. Toen hebben ze ook gevraagd of ik Robinson zou willen doen”, zo vertelde Rooijakkers live op Radio 10. “Ik heb vanaf begin af aan gezegd: ik heb zeven jaar Wie is de Mol?, het kroonjuweel van de Nederlandse televisie, gepresenteerd. Dus om dan direct een soortgelijk realityprogramma op een andere zender te presenteren, dat hoeft niet voor mij”.

 

“Dit gedoe werkt niet echt motiverend”

Niet alleen zou het toch uitstekend bekeken Expeditie Robinson volgens Art een stap terug zijn na het nog veel beter bekeken Wie is de Mol?, ook is hij hiervoor niet naar RTL gekomen: “Dan was ik wel bij de NPO gebleven en had ik nog jaren door kunnen gaan met Wie is de Mol?” Toch nam de zender niet meteen met zijn afwijzing genoegen, en daarom heeft Art het aanbod dan ook nog niet helemaal afgeschreven: “Nu gaat Dennis weg en vraagt iedereen aan mij of ik het ga doen, maar om heel eerlijk te zijn, heb ik echt geen idee. Dit gedoe werkt niet echt motiverend, kan ik je zeggen”. Het steekt Rooijakkers dat mensen nu lijken te denken dat hij Weenings baan zou hebben ingepikt: “Dat is echt zeker niet waar, integendeel zou ik willen zeggen”.

Dennis Weening zelf zou donderdag al gezegd hebben dat hij inderdaad door Art vervangen wordt, dus dit pijnlijke over-en-weer verhaal blijft nog wel even doorgaan.

Ook al heeft de Deense acteur Mads Mikkelsen een voorliefde voor zwaarmoedige arthouse-films, bij het grote publiek is dit acteerzwaargewicht nog steeds vooral bekend als kannibaal Hannibal uit de gelijknamige tv-serie en als Bond-schurk Le Chiffre uit Casino Royale. En binnenkort kennen we hem ook als “The Black Kaiser”, de beruchtste huurmoordenaar ter wereld. Deze rol speelt hij namelijk in de onvervalst lompe actiethriller Polar, die binnenkort op Netflix te zien is.

 

 

Pensioenpremie van acht miljoen

In Polar krijgen we niet te zien wat deze Black Kaiser (die eigenlijk Duncan Vizla heet) zoal uitspookte tijdens zijn carrière, daarvoor moeten we blijkbaar wachten op de prequels. De film begint als de zwarte keizer net van zijn oude dag wil gaan genieten met een pensioenpremie ter waarde van acht miljoen dollar. Nu blijkt dat de huurmoordenaarscentrale (staan die in de Gouden Gids?) waarvoor hij werkte een vervelende clausule in de kleine lettertjes heeft staan: in het geval van het overlijden van de gepensioneerde gaat de hele premie weer terug naar het bedrijf. Dus huren ze wat minder ervaren krachten in om deze ex-killer van kant te maken. Maar daar trapt Mads mooi niet in!

 

Mad Mads!

Een extra reden waarom The Black Kaiser zo pissed off is, is dat de broekies die achter hem aan komen het ook op zijn onschuldige buurmeisje Camille (Vanessa Hudgens) hebben gemunt. Nou heeft Mikkel de Bikkel echt geen genade meer!

 

Het snoeiharde Polar is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Victor Santos, uitgebracht bij Dark Horse Comics. Dit Netflix-bloedbad kleurt vanaf vrijdag 25 januari je beeldscherm rood. Ideaal voer dus als je actie-ontwenningsverschijnselen krijgt na het bingen van seizoen 2 van The Punisher, dat een week eerder uitkomt.

 

Gisteren vertelden we nog dat Idris Elba zijn eigen comedy-serie krijgt op Netflix waarin de Britse badass een DJ gaat spelen. Nu draait de ster uit Luther en The Wire in zijn vrije tijd ook graag plaatjes voor een publiek, en dat gaat best lekker: zo lekker zelfs dat hij dit jaar op de officiële line-up pronkt van Coachella, één van de grootste muziekfestivals ter wereld. Dit zorgde voor volop aangenaam verbaasde reacties op Twitter:

 

 

 

Waar The Sexiest man Alive normaal draait onder de naam Big Driis (ja met dubbel i inderdaad), staat hij op Coachella gewoon onder zijn eigen naam op de poster.

 

Een opmerkzame reporter wijst erop dat alle superfans die nu zo verbaasd reageren misschien niet zulke grote fans zijn, want op zijn social media accounts heeft Idris het bijna alleen maar over zijn DJ-avonturen:

 

Hoe is de nu wereldberoemde acteur begonnen als DJ? Dat legt hij hieronder uit:

 

Het charismatische acteerzwaargewicht heeft nog geen data gepland voor de komende zomer, dus we mogen nog hopen dat de programmeurs van Pinkpop of Lowlands hem ook weten te strikken.