In ons overzicht van 15 horrorfilms waar we dit jaar naar uitkijken hadden we het al over The Prodigy. En nu twee dagen later is er een gloednieuwe trailer voor deze griezelfilm over een klein kind dat bezeten lijkt door een boze geest.

Article continues after the ad

 

Na de Firestarter-film nu ook een Prodigy-film

Aan de ene kant wekt het de interesse dat The Prodigy géén remake, reboot of sequel is, maar aan de andere kant betekent dat niet meteen dat deze film er meteen rete-origineel uitziet; griezelfilms rond een ogenschijnljik onschuldig maar oh zo boosaardig kind zijn er immers al volop. Dit subgenre gaat terug naar de eerste Omen, en die dateert alweer uit 1976. En wie Prodigy zegt, die zegt Firestarter, en dat is ook de naam van een horrorfilm uit 1984 rond een boosaardig klein kind, namelijk een piepjonge Drew Barrymore.

 

Hee daar hebben we Georgie uit It!

Interessant aan The Prodigy zijn ook de hoofdrolspelers: Taylor Schilling speelt de moeder van het kleine booswicht, en haar kennen we natuurlijk als Piper uit Orange Is The New Black. Het enge ventje zelf wordt gespeeld door Jackson Robert Scott, die we kennen uit It. [SPOILER voor wie It nog niet heeft gezien, maar waarom zou je een item over een nieuwe horrorfilm lezen als je die must-see nog niet hebt gezien?] In deze razend succesvolle remake speelde deze kindacteur nog de arme Georgie, het jongetje met de gele regenjas dat al zo vroeg in de film zo tragisch aan zijn eind kwam.

 

Ook in Nederland zal The Prodigy in de bioscopen te zien zijn, en wel vanaf 7 februari.