Arjen Lubach gaat lekker! Zo lekker zelfs, dat 'ie gisterenavond gewoon naast Seth Myers zat in Late Night with Seth Meyers. De Zondag met Lubach-host vertelde geinige anekdotes en gooide er zelfs een paar Nederlandse zinnen uit.

Article continues after the ad

Ook begon Arjen over de gebrekkige Nederlandse tv. Waar je in Amerika 24/7 live nieuws-tv ziet, is de nachtelijke Nederlandse beeldbuis iets minder gevarieerd. "It's just... a clock! I'ts true!" Met een lachsalvo van publiek én Meyers als gevolg. 
 

Murica!

Het is niet helemaal duidelijk waarom Arjen dit Amerikaanse avontuur ondernam, maar tof is het zeker! Dat is nogal andere koek dan die ingewikkelde Nations League en gehannes over Zomertijd of Wintertijd. Ook niet onbelangrijk: Seth Meyers heeft een band met Nederland; hij woonde jaren geleden in Amsterdam en begon zijn carrière bij comedyclub Boom Chicago. 
 

 

Liefde is hard

De twee praatten ook over Arjens liefdesleven. Janine Abbring, presentatrice van Zomergasten, dumpte hem ooit bovenop het Rockefeller Centre - en hier vinden ook de opnames van Late Night plaats! "Nu is ze mijn showrunner (van Zondag met Lubach, red.), het was dus een goede keuze. Mijn huidige vriendin is ook best leuk." 

Nederlanders

Over Hollandse trots gesproken: eerder zaten Carice van Houten en Michiel Huisman ook al bij Seth Meyers. Een andere Nederlander kwam er laatst niet zo goed vanaf in de Amerikaanse media. Dan hebben we het natuurlijk over Emile Ratelband; Stephen Colbert nam 'm in zijn Late Show flink onder vuur