De makers van Zondag met Lubach weten met hun viral video’s de weg naar Amerika feilloos te vinden. Ook de spraakmakende video van gisteravond wordt opgepikt door grote nieuwssites aan de andere kant van de oceaan!

Article continues after the ad

Miljoenenpubliek

Zondag met Lubach heeft een reputatie hoog te houden als het aankomt op YouTube-video’s die internationaal aanslaan. In januari bereikten ze een miljoenenpubliek met hun ‘The Netherlands First’-video en ook de neptrailer voor Game of Thrones spin-off ‘Westeros’ werd al meer dan drie miljoen keer bekeken. De video die gisteravond werd vertoond lijkt opnieuw een schot in de roos!

Verslaving

In deze video neemt Arjen Lubach het vuurwapengeweld in Amerika op de korrel. In een voorlichtingsspotje genaamd 'NRA' (wat staat voor Nonsensical Rifle Addiction, een sneer naar de Amerikaanse National Rifle Association) wordt het Amerikaanse vuurwapengebruik gepresenteerd als een verslaving en een dodelijke ziekte. Gelukkig is er hulp onderweg!

Het filmpje werd al snel opgepikt door nieuwssite digg. Zij zeiden over de video: “Lubach and company have made their point pretty clear.” Ook grote sites als The Poke en The Huffington Post plaatsten de video. Het zal dus niet lang duren voordat de rest van het internet volgt. De video staat nog geen dag online, maar is nu al meer dan 155.000 keer bekeken. Aangezien de meeste Amerikanen op dit tijdstip nog liggen te slapen, zal dat aantal vanavond alleen maar groeien!

De complete aflevering van Zondag met Lubach is te zien via NPO.nl.