Arjen Lubach

Uit de hele toespraak van koning Willem-Alexander gisteren, was de gezichtsuitdrukking van prinses Ariane het meest spraakmakend. De memes vlogen ons om de oren. Maar die van Arjen Lubach was wel heel controversieel. Op Twitter reageert hij op alle ophef rondom zijn 'grapje'.

De Ariane-grap controversie

Tijdens de toespraak van haar vader schrok prinses Ariane van een blaffende hond op de achtergrond. Of misschien bij de gedachte dat ze die hele speech nog een keer moest horen... Wat de oorzaak ook was, haar reactie zorgde voor veel opmerkingen op social media. Arjen Lubach stelde ook zijn eigen meme samen. "Als je op live tv het beeld uit wordt gezoomd", grapt de Zondag met Lubach presentator. Daar was niet iedereen even blij mee... Twitteraars gingen los en vuurden de ene na de andere insult op Arjen. 

Arjen zou Arjen niet zijn als hij niet op zijn eigen creatieve manier zou reageren op deze ophef. Hij plaatst weer een meme online met dezelfde foto en de volgende tekst: "Als je Twitter leest en ziet dat je trending bent vanwege een onschuldig grapje." Volgens de cabaratier was het dus maar een onschuldig geintje. Niet iedereen is het met hem eens...

Article continues after the ad

Bekijk hieronder het fragment van de toespraak. Zo kun je zelf oordelen of de grap van Lubach kan of niet.