Arjen Lubach, Mark Rutte

Nu we al meer dan een jaar te maken hebben met het coronavirus zou je toch denken dat Mark Rutte de 'expert' is op dat gebied. Nou, daar denkt Arjen Lubach anders over en dat laat hij uiteraard weten in Zondag met Lubach

Article continues after the ad

"Hij bouwt zijn hele campagne op corona, maar ik heb iets geks ontdekt: Rutte weet niet eens zo heel veel over corona", begon hij vanavond zijn altijd satirische video.

Foutje, bedankt...

Met beelden van het moment dat Rutte aangaf dat we geen handen meer mochten geven (en drie keer raden wat hij toen deed) tot een situatie begin september. "En toen begon ik te denken: hij is wel bezig met corona, maar hij is niet bezig met wat dat betekent in de praktijk. Gaat dat inmiddels beter? Nee", maakt Arjen duidelijk... om vervolgens het videootje te laten zien waarin Rutte toegeeft dat hij zich nog nooit heeft laten testen. Tja, lichtelijk gênant als je het zo bekijkt, maar Arjen heeft wel een tip voor de beste man. "Podcast van RTL, live-blog van RTL, Rijksoverheid... of kijk eens je eigen persconferentie terug, suffie." 

Bekijk hier de hele video van Arjen.

Vaccinatiepaspoort

Naast de fouten van Mark Rutte had Arjen Lubach het deze zondag ook nog over het vaccinatieprogramma. "Want: hoeveel extra vrijheid mag een prik opleveren? Niet iedereen vindt een vaccinatiepaspoort eerlijk en sommigen laten zich zelfs helemaal niet vaccineren. Maar als je je niet laat vaccineren breng je de volksgezondheid dan in gevaar?" Tja, boeiende vraagstukken waar duidelijk geen 'goed' antwoord op te geven is... zo merkt Arjen Lubach nu wel in de reacties. 


 

Blije tweets, boze tweets

De kijkers waren het namelijk deze keer duidelijk niet eens met al zijn uitspraken, zo lieten ze wel weten via Twitter. Lees hieronder enkele reacties die het met een Gouden Televizier-Ring bekroonde Zondag met Lubach vanavond ontving.


Zondag met Lubach gemist? Je bekijkt de aflevering hier terug.