Arjen Lubach

Vanavond was de première van het nieuwe seizoen Sterren op het Doek. Arjen Lubach liet zich door drie kunstenaars portretteren én interviewen door Özcan Akyol. De populaire presentator vroeg zich hardop af waarom hij eigenlijk meedeed aan de show.

Oplettende kijkers zagen meteen een bekend gezicht! Ernesto uit Lego Masters, die tijdens dit programma een geweldig LEGO-portret maakte, bleek dit veel vaker te doen. Ook in Sterren op het Doek ging hij aan het werk met 'de gekleurde steentjes'. Kijkers lagen dubbel omdat de merknaam van de steentjes (waarmee je alles kunt bouwen) krampachtig werd vermeden.

Lubach moest even wennen aan het model staan voor een kunstwerk. “Je bent op zich wel gewend dat mensen naar je staren, maar dit is wel heel indringend.” Lubach had wat moeite om zich een houding te geven; misschien omdat hij het niet gewend was dat iemand anders de touwtjes in handen had. “Waarom doe ik hier eigenlijk aan mee?”

Article continues after the ad

Bedachtzame Arjen Lubach in Sterren op het Doek

Özcan Akyol had in eerste instantie moeite om de diepte in te gaan: Lubach dacht goed na over wat hij wél en niet wilde vertellen. De presentator vertelde dat het een tijdje geleden niet goed ging met zijn schildklier, en dat hij de uitslag kreeg op dezelfde datum dat zijn moeder een zéér negatief resultaat kreeg. Omdat zijn moeder op 41-jarige leeftijd overleed, heeft dit getal een zware lading voor hem. Inmiddels is hij zelf 41 maar hij vertrouwt er nog niet helemaal op dat hij de 42 haalt. “Hypochonders krijgen óók kanker.”

De resultaten van de schilderijen waren… divers! Kunstenaar Wolf schilderde Lubach af als ‘zijn eigen handpop’, omdat hij moeite heeft om de controle los te laten. Renee ging voor een realistisch portret en Ernesto zette een schitterende Arjen van ‘plastic bouwsteentjes’ in elkaar.

Binnenkort in Sterren op het Doek

Lubach koos uiteindelijk ook het werk van Ernesto, omdat hij dit het meest uniek vond. Terecht, vonden veel kijkers!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

In de volgende aflevering komt Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam langs bij Özcan Akyol. Je ziet Sterren op het Doek elke zaterdag op NPO2, rond 20:30 uur.