Arie Boomsma

Niet iedereen is even blij met de beslissingen die Mark Rutte gisteravond bekendmaakte. Arie Boomsma snapt niet waarom de sportscholen nog maanden dicht blijven, terwijl de horeca weer open mag. Op zijn Instagram klaagt hij over dit, volgens hem, vreemde besluit. 

Niet alleen onjuist, maar ook onverstandig

Volgens Arie is Rutte's beslissing om de sportscholen niet open te gooien (Dat gebeurd namelijk pas in september, als alles meezit) niet alleen onjuist, maar ook helemaal niet slim. "Dat mensen nu nog maanden minder veel zullen sporten gaat een enorme druk op de zorg zetten." vertelt hij op Instagram. "Een goede weerstand is het enige schild tegen zo’n virus." En daar hebben we volgens de sportfanaat de sportscholen voor nodig. Hij kan al helemaal niet begrijpen dat de cafe's en terrassen dan wel weer open mogen. 30 sporters is veel veiliger dan "30 aangeschoten bezoekers" van een zomers café. 

Dit is voor het eerst tijdens deze crisis dat ik de argumentatie van de regering niet kan volgen. De suggestie dat een sportschool meer risicovol is dan een café, of een drukbezette trein is niet alleen onjuist, maar ook onverstandig. Een goede weerstand is het enige schild tegen zo'n virus. Dat mensen nu nog maanden minder veel zullen sporten gaat een enorme druk op de zorg zetten. Gyms, yogastudio's, CrossFit boxen, spinning studio's, dojo's, zwembaden, sauna's en boksscholen blijven nu nog maanden dicht. Dat is fysiek, mentaal én sociaal een ferme tik voor de samenleving. Ik moet eerlijk zeggen dat zo'n moeilijk te begrijpen besluit ook heel veel creativiteit en vechtlust aanwakkert. Maar heel eerlijk; zou een zomers café met 30 aangeschoten bezoekers binnen niet aanzienlijk meer risico's met zich meebrengen voor de gezondheid dan een yogastudio met 30 vitale beoefenaars? Vanaf 11 mei massaal buiten sporten dan maar. Ik hoop dat gyms door het hele land hun verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn, mentaal, sociaal en fysiek, van al die Nederlanders die er lid zijn. Of die er nu juist lid willen worden. Jong én oud, want dat blijft de groep die onze empathie nodig heeft. Sterk de zomer door, hoe dan ook.

7,081 Likes, 627 Comments - Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) on Instagram: "Dit is voor het eerst tijdens deze crisis dat ik de argumentatie van de regering niet kan volgen...."

 

Vondel gym

De reden dat Arie zo protesteert ligt misschien bij het feit dat zijn eigen sportschool Vondel Gym in Amsterdam nu ook maanden zijn deuren dicht moet houden. Zo loopt hij heel wat inkomsten mis! (Net als Sylvie Meis en Gerard Joling waar het financieel ook niet zo lekker gaat). De spierbundel had wel een leuke oplossing zodat we niet met zijn allen op de bank zouden hangen. Samen met Videoland maakte hij speciale work-outs van 20 minuten voor de thuiszitters. 

 

Sterk de zomer door

Toch vindt het wandelend wasbordje dat we nog sterk de zomer door kunnen komen, met of zonder sportscholen. "Vanaf 11 mei massaal buiten sporten dan maar." Want dat mag dan weer wel. "Ik hoop dat gyms door het hele land hun verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn, mentaal, sociaal en fysiek, van al die Nederlanders die er lid zijn. Of die er nu juist lid willen worden. Jong én oud, want dat blijft de groep die onze empathie nodig heeft. Sterk de zomer door, hoe dan ook", Zo sluit Arie zijn tirade af. 

Article continues after the ad