Source
MGM

Queen of soul Aretha Franklin overleed in 2018, en eind dit jaar kunnen we eindelijk haar welverdiende biopic zien. Check de trailer voor Respect, met Jennifer Hudson.

Aretha Franklin veroverde de hitlijsten met bekende nummers als Respect, Think, Chain Of Fools en (You Make Me Feel Like) A Natural Woman. Daarnaast maakte Franklin op jonge leeftijd kennis met de burgerrechtenbeweging in de VS, nadat ze in haar gospelperiode bevriend raakte met Martin Luther King. Tussen het scoren van hits door zette Aretha zich in om het leven van zwarte Amerikanen te verbeteren, terwijl ze het door haar instabiele gezinsleven zelf ook niet bepaald makkelijk had.

Oscar-winnares Jennifer Hudson (Dreamgirls) speelt de rol van Franklin, terwijl Forest Whitaker haar vader C.L. Franklin speelt. Marlan Wayans maakt zijn opwachting als Aretha’s eerste echtgenoot Ted White en zangeres Mary J. Blige speelt Franklins grote voorbeeld: de jong overleden zangeres Dinah Washington.

Article continues after the ad

Respect

Respect staat gepland voor een release in december. Dat is ruim op tijd voor de Oscars, en door Franklins werk voor de burgerrechtenbeweging is de film alsnog erg actueel door de aandacht voor ‘Black Lives Matter’. Al met al zou Respect eind dit jaar een enorm grote hit kunnen worden, in navolging van de Queen-film Bohemian Rhapsody.