Riverdale-fans, houd je vast: Amerikanen mochten gisteren al genieten van de eerste aflevering van seizoen 3 en dat hebben we geweten ook. Twitter ontplofte zowat met geshockeerde reacties op 'dumbass' Archie.

Oké, laten we allereerst even een dikke vette spoiler-warning geven; we gaan hieronder in op de eerste aflevering van seizoen 3. Die was op zijn zachts gezegd nogal... een drama. 

Archie, wat doe je nu?

Zoals alle Riverdale-fans weten, eindigde seizoen 2 met Archie die, zo weten we nu, door Hiram Lodge werd geframed voor de moord op Cassidy Bullick. Dat heeft hij natúúrlijk niet gedaan, maar in de première van seizoen 3 zien we dat Archie in de rechtszaal een fucking dealtje aanneemt. Verdomme Archiekins, je bent niet schuldig! 

Savage

Twitter ging weer heerlijk los op Archie en zijn oliedomme keuzes. "Fucking idiot" en "Archie is a freaking idiot as usual" zijn nog de mildste comments. 

Cheryl ftw

Serpent Cheryl keert natuurlijk ook weer terug. In tegenstelling tot Archie kreeg de roodharige badass wél veel liefde. Niet gek: ze ging in de weer met een pijl en boog. Katniss wie? Hiermee moest ze Jughead - die onze harten steelt - redden van zijn ondergang.

    

Later vandaag verschijnt de eerste aflevering van Riverdale seizoen 3 op Netflix.

    

Nicole Kidman Destroyer
Nicole Kidman Destroyer

Vorige maand hadden we al een eerste foto van een onherkenbare Nicole Kidman in de thriller Destroyer, maar in deze eerste trailer weet je pas echt niet wat je ziet. De actrice die er normaal altijd als een parmant botoxpopje bijloopt speelt hier een verweerde aan lager wal geraakte politiedetective.

Drankzuchtige detective
Kidman speelt de verbitterde en drankzuchtige detective Erin Bell. Als zij tijdens een moordzaak ineens wordt gewezen op gebeurtenissen uit haar verleden, komt er van alles boven bij haar boven. Ook Toby Kebbell en Sebastian “The Winter Soldier” Stan zijn in de film te zien.

Veel whiskey en weinig slaap?

Destroyer werd vorige maand juichend ontvangen op het Fimfestival van Toronto en zal vanaf 18 april ook in Nederland te zien zijn. Er zijn nog geen details bekend over wat Nicole gedaan heeft om er zo verrot uit te zien. Christian Bale verklapte onlangs nog dat zijn dieet voor de rol van Dick Cheney bestond uit taart, taart en nog eens taart. Zou Nicole Kidman een strenge kuur van veel whiskey en weinig slaap gevolgd hebben?

 

Doctor Who Jodie Whittaker
Doctor Who Jodie Whittaker

Het blijkt een goed idee te zijn geweest van de makers van Doctor Who om nu eens voor een vrouwelijke Doctor te gaan. De eerste aflevering met Jodie Whittaker in de rol van de buitenaardse dokter heeft in het Verenigd Koninkrijk de hoogste kijkcijfers behaald voor een Doctor Who-aflevering dit millennium. Maar liefst 10,9 miljoen Britse huishoudens hadden de TV ingeschakeld op het eerste avontuur van deze vrouwelijke uitvoering van de alien die zichzelf steeds een nieuwe gedaante aanmeet.


The Woman Who Fell To Earth
Met 10,9 miljoen kijkers verslaat de aflevering met de titel The Woman Who Fell To Earth het record van de best bekeken Doctor Who-episode sinds de serie in 2005 terug is op tv; het vorige record stond op naam van de allereerste reboot-aflevering uit 2005, met Christopher Eccleston als The Doctor. Die trok toen 10,8 miljoen kijkers die nieuwsgierig waren naar de terugkeer van deze alien die toen voor het eerst sinds 1989 weer op de kijkbuis te zien was.


Na twaalf kerels eindelijk een vrouw
Sinds Doctor Who in 1963 begon hebben een dozijn kerels de rol gespeeld van deze buitenaardse Time Lord die zich onterecht als arts uitgeeft. Toen bekend werd dat Jodie Whittaker de dertiende dokter zou worden waren de reacties nogal gemixt. Het was dus afwachten of dit experiment bij het grote publiek in de smaak zou vallen.

Ze lijken bij de BBC trouwens niet razendsnel met hun kijkcijferonderzoek; The Woman Who Fell To Earth werd zondag 07 oktober uitgezonden, da's alweer dik anderhalve week geleden dus. Apart dus dat ze meer dan een week later pas met dit nieuws komen.