Een paar weken geleden wisten we het nog zeker: Mary Poppins Returns zou de grote Kerstfilm van 2018 worden, geen twijfel mogelijk. Maar nu de wereldwijde box office resultaten van het Kerstweekend bekend zijn blijkt een zekere stoere Atlantiër met zijn drietand de frêle nannie op grote afstand heeft weten te houden. Niet alleen in Atlantis zit Aquaman op de troon, ook aan de wereldwijde bioscoopkassa’s is de DC-held momenteel koning. Sterker nog, hij gaat dit weekend zijn eigen team voorbij!

Article continues after the ad

Justice League eerst al vermorzeld door Thor

Vorig jaar zagen we Jason Momoa ook al meedoen als Aquaman in Justice League, de film die DC’s grote antwoord op Marvel’s Avengers had moeten worden. De film bracht echter “maar” 658 miljoen dollar op, een resultaat waar een beetje zichzelf respecterende superheldenblockbuster de laatste jaren niet meer mee aan kan komen zetten. Ter vergelijking: al deze DC-helden bij elkaar waren geen partij voor Thor: Ragnarok, dat rond dezelfde tijd uitkwam. In zijn eentje verpletterde Marvel’s dondergod zijn DC-concurrenten met zijn Mjolnir-hamer en een opbrengst van 854 miljoen.

En ook al bijna voorbij gezwommen door Aquaman

Ook Aquaman zelf gaat nu zijn teamgenoten met drietand en al naar de kroon steken. Want met een opbrengst van 629 miljoen tot nu toe kan het niet missen dat Arthur Curry al voor de jaarwisseling de hele Justice League voorbij is gezwommen. Volgens analisten kan de blockbuster in totaal rond de 800 miljoen ophalen, dus de vraag is of Aquaman ook zijn teamgenootje Wonder Woman inhaalt. Haar solo-avontuur bracht wereldwijd 822 miljoen op.