Niet elke Netflix-original is een regelrechte hit, maar inmiddels voelen we bij veel nieuwe shows al snel de hype. En... die stelt soms nogal teleur. Dit zijn 5 Netflix-series die allen op hun eigen manier tegenvielen.

Making A Murderer seizoen 2

Ho, wacht even, voordat je met fakkels en hooivorken naar de Superguide-redactie rent: Making A Murderer blijft nog altijd een retespannende True Crime-show. Sterker nog: het zette met seizoen 1 ’t genre groots in de spotlights. En terecht. 
 

Article continues after the ad


Als we even streng mogen zijn: seizoen 2 voelt toch als een stap terug. Waarom? Er gebeurde uiteindelijk minder dan in de eerste reeks, de zaak-Steven Avery is inmiddels véél bekender geworden en seizoen 1 kon putten uit 10 jaar aan beeldmateriaal. Sommige critici wezen ook met hun vingertje naar de makers: geef geen valse hoop met nog meer delen en wacht tot er écht grote ontwikkelingen zijn voordat je met een nieuwe reeks komt. Toegegeven, ook al doen ze dit niet: we kijken toch wel! Spannend blijft het zeker.
 

Jessica Jones seizoen 2

Luke Cage kreeg de smaak juist beter te pakken voor zijn tweede avontuur, dat dit jaar óók op Netflix kwam. Zijn collega-superheldin en ex-one night stand Jessica Jones kwam in seizoen 2 juist minder goed uit de verf. Ze keek iets te diep in het glaasje en de grote slechterik stelde, na de fantastische, megalomane Killgrave uit seizoen 1, énorm teleur. En dat bleek – SPOILER ALERT – ook nog eens haar moeder te zijn. Lame.
 


Nog lamer: de makers veranderden bff Trish/Patsy in een geforceerde sidekick die langzaamaan ook haar eigen superkrachten ontwikkelt. Ugh. De enige reden dat Jessica Jones nog géén doodsteek kreeg, is omdat er al een derde reeks op de planning stond voor 2019. Zodra die in première gaat, moet Jessica na collega’s Dardevil, Iron Fist en Luke Cage vermoedelijk ook haar biezen pakken. Hetzelfde geldt voor The Punisher. Hé Disney, iets voor jullie streamingdienst misschien?
 

Disenchantment

Met The Simpsons en Futurama-baas Matt Groening aan het roer, kan het haast niet misgaan, toch? Nee, de middeleeuwse Netflix-show Disenchantment ging ook zeker niet mis. Groenings nieuwste comedy-animatieserie zit vol met interessante personages. Bean, een alcoholische prinses, en haar demoon Luci zijn verfrissende karakters. Maar… toch niet zo grappig.
 


Critici waren niet bepaald onder de indruk. Je zag sommigen grappen en puns al van mijlenver aankomen en de verhaallijnen waren nogal voorspelbaar, zo klonk het. Toch brandde niemand Disenchantment volledig af. Het meest teleurstellende? Er zit ergens een hele goede show in verstopt en hopelijk komt ‘ie met de nieuwe afleveringen in 2019 beter tot zijn recht.
 

Altered Carbon

Deze sciencefiction-original van Netflix zag er enorm spectaculair uit. Bovendien sprak de Blade Runner-achtige sfeer met neon-lichten en een hypermoderne setting enorm aan. Uiteindelijk viel Altered Carbon volgens critici toch een beetje tegen.
 


Wat viel er dan tegen? Nou, de verhaallijnen, het hier en daar duffe acteerwerk, weinig diepgang waar je het juist zou verwachten; er viel dus genoeg op aan te merken. Check het vooral zelf: alleen al door die epische sfeer en setting de moeite waard, maar een tegenvaller als je hoge verwachtingen had. Er komt in ieder geval een tweede seizoen en dat swicht meteen van hoofdrolspeler: Anthony Mackie in plaats van Joel Kinnaman.
 

Insatiable

Een gevaarlijk gedrocht. Een deceptie. Stereotyperend op álle verkeerde manieren. Oh boy, waar moeten we beginnen met Insatiable? Deze duistere revenge-comedy creëerde met de eerste trailer al een enorme shitstorm en daar is de show nooit overheen gekomen.
 


Zoeken naar een positieve recensie is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Insatiable, over de ooit dikke tiener Patty, kreeg zoveel stront over zich heen dat je het gerust de allerslechtste show van 2018 mag noemen. Waarom dan teleurstellend, vraag je je af? We hadden er immers weinig verwachtingen bij. Nou, teleurstellend omdat het hele groepen belachelijk maakt en niet op een satirische manier. Velen zeggen dat de makers dun zijn romantiseren en homo’s neerzetten als stereotypetjes. En toch komt er een tweede seizoen…