Arjen Lubach in Zondag met Lubach over Rumag

Arjen Lubach maakte afgelopen zondag korte metten met Rumag. Na de sneer naar de coronacollectie van het "meeste trieste bedrijf van de eeuw" riep Arjen op het Rode Kruis te steunen door zijn Lubag-shirt te bestellen. Met de actie is nu binnen twee dagen al ruim 250.000 euro opgehaald!

LUBAG,

Sinds zondag zijn er al 10.667 shirts verkocht waarvan 160.000 euro naar het Rode Kruis gaat. Via losse donaties is er nog eens 92.000 euro binnengekomen! De Lubag-shirts zijn goedkoper dan die van Rumag en er gaat een groter deel naar het goede doel. Zondag met Lubach maakte het item over de kledingcollectie van Rumag vanwege de onethische verdiensten aan de huidige coronacrisis.

Article continues after the ad

RUMAG.

Het aangevallen bedrijf reageerde gisteren op alle ophef.We herkennen ons absoluut niet in wat wordt beweerd. In totaal hebben wij met onze acties voor Het Rode Kruis ruim €100K opgehaald. De aantijging dat wij hebben willen verdienen aan bezorgkosten op Rode Kruis T-shirts is feitelijk onjuist.” Inmiddels hebben ze de coronacollectie offline gehaald. Rumag is sinds het Zondag met Lubach-item 30.000 volgers kwijtgeraakt op Instagram. 


Zondag Met Lubach is elke zondag om 21:20 uur te zien op NPO 3.